Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Bil Köra Tutorial

Att köra en bil kan vara skrämmande i början, men med övning, blir det lättare. Du kommer också att bli bättre på det, oavsett vad din ålder eller kompetensnivå när du börjar. Allt som krävs är observation, tillämpning av vad du har observerat, och tålamod. Med dessa väsentligheter, kommer du att vara på god väg att bli en bättre förare. Är bilen säker att köra?

Innan du börjar köra, se till att din bil är i säkert skick. Se till att däcken är fyllda enligt tillverkarens anvisningar, och att de speglar och bilen själv är i gott skick. Kontrollera också att säkerhetsbältet fungerar --- många ställen har säkerhetsbälte lagar i kraft. Bär din säkerhetsbältet när du kör, och uppmuntra dina passagerare att göra detsamma.
Uppmärksam

Oavsett om din bil har en automatisk eller en manuell växellåda, den mest väsentliga delar av körning är dina ögon, öron och hjärna. När du först kommer in i bilen, justera dina speglar så att du kan se vad som händer bakom dig, både rak rygg och på vardera sidan av den bakre delen av bilen. Träna dig på att använda dina speglar ofta för att kolla vad som händer på vägen. Kanske någon kommer upp att passera dig på din vänstra sida. Ofta flytta huvudet bakåt och framåt för att ändra din siktlinje, och när du bedömer att det är säkert att göra så, inte vara rädd för att vända på huvudet för att titta bakom dig. "Döda vinklar" behöver inte vara så, så länge du är villig att göra vad som krävs för att uppmärksamma vägen.
Köra din bil

Förutom att kontinuerligt övervaka vad som händer i trafiken, se till att observera alla skyltar längs vägen. Följ skyltad hastighet, samt riktade eller omväg skyltar. Se framåt för att se om det finns några risker eller hinder för att undvika. Kör så fort som hastighetsbegränsningen tillåter, men om du känner dig nervös gå i högre hastigheter, arbeta dig upp till dem så småningom. Vissa vägar, såsom motorvägar, kan ha en lägsta hastighetsbegränsning skrivit att du måste följa också. Försök inte att köra på dessa vägar tills du är säker på din förmåga att köra bil vid dessa hastigheter.

Alltid engagera gas, broms och koppling (om du har någon) pedaler smidigt. Gör inte ryckiga, plötsliga rörelser. Varje bil, även inom samma modell linjen, är lite annorlunda. Öva med din bil tills du får en känsla av hur det gillar ska hanteras. Som ditt självförtroende ökar, så kommer också din körförmåga.
Säkerhetsåtgärder

Vid körning på vintern, se till att ge dig själv mer tid att reagera på förändrade vägen och /eller trafikförhållanden och faror. Solglasögon kan bidra till att minska bländning och ögontrötthet induceras av ett vitt vinterlandskap av snö och is. Kom alltid ihåg att bromsa i en rak linje innan du börjar att vända bilen (se referens 1, avsnittet "Säkrare vinterkörning").
P Om du är väldigt trött, överväga att ta en tupplur innan körning någonstans. Om det inte är ett alternativ, se om du kan få någon annan att köra dig. Beroende på din nivå av trötthet, lyssna på några ljudböcker kan hjälpa till att hålla dig mentalt engagerade med din körning samt (se referens 1, avsnittet "somnat vid ratten").

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148146.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.