Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur bogsera med Framhjulsdrift

Även experter såsom Edmunds.com rekommenderar användning bakhjulsdrift (RWD) fordon för bogsering, de också konstatera att bogsering med framhjulsdrivna (FWD) fordon kommer att fungera lika bra. Den enda verkliga skillnaden är att du måste tänka och närma sig vissa situationer annorlunda, eftersom den vikt som är normalt på drivhjulen kommer att distribueras längre bak i fordonet på grund av den extra släpvagnsvikt. Saker du behöver
Dragkrok och boll
Visa fler instruktioner
1

kontrollera vikten betyg för både dragfordonet och släpet eller bilen du kommer att bli bogsering. Lägg vikten på släpvagnen /annan fiberkabel enhet till lastens vikt för att få den totala mängden vikt som ska bogseras. Överskrid inte din fordonstillverkarens viktbegränsningar, även om det är bara genom ett par pounds. Vikten i kombination med rörelse kommer att orsaka en exponentiell mängd stress på fordonet och kan orsaka en mycket farlig situation.
2

Secure allting du kommer att bli bogsering. Om du bogserar en motorcykel i en trailer, se till att den är fastspänd ned så att den inte rör sig, men inte så hårt att banden komprimera suspension. Om du bogserar en båt, se till att det inte finns några delar som kan flyga ut eller av när den bogseras. Se till att balansera din last så jämnt som möjligt så att fordonet har stressen av bogsering delas jämnt.
3

Fäst dragkroken och bollen till släpet eller bilen du är bogsering enligt tillverkarens anvisningar. Instruktionerna kan variera mellan tillverkare och produkter, så se till att kontrollera deras instruktioner för specifika riktlinjer.
4

Approach brant uppförsbacke stigningar (t.ex. ramper) försiktigt. Försök att bygga momentum innan du kommer till uppförsbacke eftersom din FWD fordonets vikt kommer naturligtvis skifta bakåt, bort från drivhjulen. Detta kan göra att bibehålla dragkraft på vägen svårare än det skulle vara utan last, men kommer att säkerställa en lyckad bestigning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148317.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.