Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

GPS Tracker Policy

Konsumenten GPS-tekniken har utvecklats snabbt under det senaste decenniet, höja både beröm för dess fördelar och oro att det kan användas för att kränka din integritet. Historien om GPS-teknik

GPS utvecklades från början för navigering av stora fartyg. Designen var tänkt att besvara nationella försvarets behov och militära tillämpningar. Tekniken visade sig användbara i modern krigföring. Om du använder en GPS fordon navigator, då är du säkert bekant med funktioner såsom röststyrd navigering, route omräkning och automatisk routing, vilket hjälper dig att hitta din tilltänkta resmålet. USA är världsledande inom GPS-teknik. Det spenderade mer än $ 12000000000 för att placera 24 radiosändare satelliter i geostationära banor för att ge basen för systemet. GPS-tekniken har redan förändrat många mänskliga aktiviteter som kräver bättre orientering och positionering.
Hur fungerar det?

En GPS-navigator tar emot signaler från satelliten för att avgöra placeringen av respektive enhet. GPS-system kan ge latitud och longitud uppgifter och vissa kan även beräkna höjden över havet. Pasted elektroniskt över kartor, kan det visa positionen på din GPS-enhet på en väg eller gata, vilket gör den användbar i körning.

GPS-satelliter ständigt sänder två låga signaler nivå radio, utsedda L1 och L2. Civila GPS använder L1 frekvensen 1575,42 MHz i UHF-bandet. De stora namnen i branschen är Garmin, Magellan, Jensen och Tomtom. Som av 2010, är ​​de flesta av de produkter som tillverkas i Kina och Taiwan. Med utvecklingen av denna teknik

, kommer vissa använder även en GPS-baserad enhet för att spionera på andra. Även om detta inte var den ursprungliga avsedda användningen, kan samma koncept implementeras i skyddet av rörliga egendom, t.ex. bilar för att hitta dem om de är stulna. GPS-tracking-teknik är nu även aktiveras i vissa mobiltelefoner, så att de kan spåras och lokaliseras helst. Med GPS

GPS tracking Addera ditt Tracking, vilket är en biprodukt från den ursprungliga användningen av tekniken, har blivit allt populärare. På grund av dess höga kostnad i det förflutna, var det utom räckhåll för vardagens konsument. På grund av nedgången i priset på systemen, vem som helst kan använda GPS för en mängd olika tillämpningar, där den mänskliga fantasin sätter gränserna.
Juridiska och moraliska Hänsyn

p Det är en stigande kontroversen dold användning av denna relativt nya teknik. Etiska forskare, advokater integritet, polis och tonåringar och föräldrar är på odds.

Ett domstolsutslag i Kalifornien definierat denna typ av spårning som laglig. Åtta andra västerländska stater anslutit sig till denna strategi. Den amerikanska appellationsdomstolen i District of Columbia Circuit, tog en annan uppfattning, dom GPS spionerar olagligt. Frågan väntas så småningom nå den amerikanska högsta domstolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149131.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.