Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Chevy Truck Diesel Miltal Tips

Det finns många anledningar till att söka större bränsleeffektivitet, oavsett om det är enkelt att spara surt förvärvade pengar, för att hälsa på miljön eller för den nationella säkerheten. Om du kör en Chevy pickup utrustad med en dieselmotor, är din uppgift mycket svårare än de flesta. Det är inte omöjligt, men för att göra varje droppe bränsle räknas. I själva verket finns det flera sätt att öka körsträckan för din lastbil. Mindre är mer

One anledningarna mickar i allmänhet får sämre bränsle körsträcka än bilar är helt enkelt eftersom de är större och väger mer. Sålunda kräver det mer energi för att flytta en pickup än det gör en mindre fordon. Även en kraftfull diesel inte förbränner mer bränsle för att övervinna det större motståndet associerat med pickuper. Du kan spara bränsle genom att ta bort onödiga tillbehör från din Chevy diesel lastbil. Till exempel, om du har en störtbåge eller stor verktygslåda i sängen, ta ut det. Om du har överdimensionerade sidospeglar, som är estetisk snarare än säkerhet orienterad, ersätta dem med mindre speglar. Detta kommer att minska motståndet på din lastbil. Dessutom, om du har överdimensionerade däck, ändra dem för mindre däck. Lift kit, extra extern belysning, grill vakter och allt annat till för syns skull bör tas bort om du vill öka bränsleekonomin för din Chevy diesel. Körvanor Matter

hur du kör din Chevy diesel betyder en hel del när det gäller att spara bränsle. Först av allt, sänk hastigheten öka körsträcka. När du går utöver 60 mph, bränsleeffektivitet dips drastiskt. Till exempel, enligt fueleconomy.gov, motsvarar varje 5 mph över 60 mph en extra kostnad av 24 cent för varje gallon gas. För att hjälpa till med eventuella fortkörning, använder farthållaren (om sådan finns) när det är möjligt. Också undvika onödig tomgång. Om du är stoppad för mer än ett par minuter, vänd din bil utanför. Det bränner mer bränsle på tomgång än det gör för att starta trucken. Slutligen, avstå från aggressiv körning. Bromsning och acceleration snabbt avfall bränsle.
Öka din Diesels Performance

Öka din Chevy diesel bränsleekonomi genom att öka dess prestanda. Du kan åstadkomma detta genom att utföra grundläggande underhåll samt genom att installera eftermarknaden delar. Det enklaste, mest prisvärda metoden att få bättre bränsle körsträcka är att se till att dina däck är helt uppblåst. Under-pumpade däck är en stor boven när det gäller bränsle ineffektivitet. När man gör grundläggande underhåll på din Chevy truck, byta ut vanlig transfer case och motorolja för en kvalitet syntetisk. Detta kommer att hjälpa din dieselmotor köras mycket mer effektivt och därmed bränna mindre bränsle.

Installera eftermarknaden prestanda delar också kommer att bidra till att öka bränsle körsträcka för din Chevy diesel. En av de mer prisvärda delar är en diesel prestanda Luftfilter och luftintag kit. Ett högre flöde av renare luft tillförs din dieselmotor kommer att hjälpa den att fungera smidigare och öka körsträcka. Diesel prestandahöjande chip eller moduler tillverkas av ett antal olika företag och kan köpas i de flesta butiker auto utbudet eller online. Dessa marker gör elektroniska justeringar av dieselmotorn för att maximera sin effektivitet och effekt utan att bränna extra bränsle. Slutligen kommer ett prestationsbaserat avgassystemet ytterligare maximera din diesel bränsle körsträcka. Dessa avgassystem är byggda specifikt för dieslar och kräver mindre energi för att driva ut avgaserna än lager-system. Utrustad med prestanda eftermarknaden delar, bör din Chevy diesel blir märkbart bättre bränsleekonomi, men det exakta beloppet kommer att bero på ett sortiment av faktorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148333.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.