Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kan förbättra Dodge Dakota bränsleeffektivitet

Priset på gas får inte vara så hög som den var under sommaren 2008, men på över $ 3 en gallon (från 2010), är den fortfarande hög och drivrutiner kanske vill hitta sätt att få mer miles till gallon. Dodge Dakota genomsnitt ungefär 14 miles per gallon (mpg) i staden och 19 mpg på landsväg. Om du kan förbättra dessa siffror även med en liten mängd, kommer du att se betydande besparingar under året. Saker du behöver
lufttrycksmätare
Bruksanvisning
Automotive verktyg
Visa fler instruktioner
1

service motorn rutinmässigt. Kontrollera tändstiften, och om de visar tecken på att vara korroderat, ändra dem. Ersätta vanliga tändstift med pluggar prestanda tändstift för att förbättra bränsleekonomin. Inspektera luftfiltret, vilket borde vara vit. Om det är mörkt, ändra det. Installera ett högt flöde luftfilter system för att förbättra gas körsträcka.
2

Kontrollera däcken regelbundet för att säkerställa att de är pumpade till rätt tryck. Kontrollera instruktionsboken för tillverkarens rekommenderade nivån. Över eller under pumpade däck minskar bränsleförbrukningen.
3

Säkra bakluckan i upprätt läge och täcker flaket. Ett lock kostar några hundra dollar, men enligt 4wheelparts.com, kan förbättrad aerodynamik resultera i en 10 procent minskning av bränsleförbrukningen.
4

Använd luftkonditioneringen sparsamt. Öppna ett fönster i stället kommer att använda mindre bensin.
5

Drive inom hastighetsgränsen. Körning 80 mph använder dubbelt så mycket gas som kör i 30 mph.
6

Stäng av motorn om du inte är i trafik och du kommer att bli stoppad i mer än 30 sekunder. Att låta motorn gå på tomgång onödigt avfall bränsle.
7

bort övervikt. Enligt en kanadensisk Auto myndighetens rapport, kör med 100 kg. av övervikt minskar din gas körsträcka med 2 procent.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149034.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.