Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur får man en Mobility bil

En rörlighet bil är ett fordon som är konstruerat för att hjälpa handikappade människor ta kontroll över sina funktionshinder och uppnå större rörlighet. Inget särskilt mobilitet bil erbjuder 100 procent boende för personer med fysiska utmaningar. Tänk på din nuvarande rörlighet behov och eventuella framtida behov för att hitta den rörlighet bil som bäst uppfyller dina behov. Saker du behöver
giltigt körkort
Visa fler instruktioner
1

Skaffa en up-to-date körkort. Förnya ditt körkort eller få ett körkortstillstånd för att påbörja körning klasser från en lokal Driver and Vehicle Licensing Agency, eller DVLA. Informera DVLA om ett handikapp eller sjukdom som kan hindra din förmåga att köra bil eller som kan kräva att du kör fordon med anpassade kontroller.
2

Identifiera ett utbytesprogram eller organisation, såsom Motability Scheme, som hjälper dig att få en rörlighet bil. Sök på nätet eller kontakta lokala handikapporganisationer centra för utbytesprogram i ditt område. Utbytesprogram hjälpa personer med funktionshinder köpa eller leasa bilar till överkomliga priser och även gälla för bilar som passagerare med tilldelade förare.
3

Samla information om rörlighet planer som erbjuds av din rörlighet inom, bland annat bilköp planer, kontrakt hyra planer, avbetalning planer eller ens auto finansiella bidrag och moms planer lättnad genom utbytesprogram s välgörenhetsfond eller regeringen administrerade specialverktyg fonder.
4

Granska tillgängliga rörlighet planerar att få det bästa erbjudandet. Tänk på din ekonomiska förmåga och vad du letar efter i en mobilitet bil, inklusive lätt att komma in och ut ur bilen, lätt att få en rullstol eller annat förflyttningshjälpmedel i bagageutrymmet eller lucka av fordonet och kontrollsystem för fordon .
5

Välj önskad rörlighet bil. Tänk bilar som rekommenderas av tjänstleverantören rörlighet inom leverantörer och sådana som har prövats och testats av andra förare.
6

Säkra en rörlighet plan som är inom din ekonomiska förmåga att hjälpa dig att få din rörlighet bil . Uppfyller alla de villkor som anges närmare i rörlighet planerar att köpa, hyra eller leasa en rörlighet bil.
7

Anpassa fordonet genom din utbytesprogram, inklusive att lägga stora speglar eller prylar kontrollsystem som uppfyller dina behov och gör körningen bekväm och säker. Säkerställa rörligheten systemet garanterar fördelar såsom mervärdesskatt lättnad på kostnaden för att anpassa ett fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148720.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.