Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Shift en 4x4 lastbil

Pickup lastbilar med fyrhjulsdrift, eller 4x4 (uttalas "fyra av fyra"), kan skifta mellan växlarna i fordonets växellåda eller från tvåhjulsdrift till fyrhjulsdrift via överföring fallet. Fyrhjulsdrift fungerar genom en mekanism i överföringen fallet ansluter både fram-och bakaxel som i sin tur distribuerar vridmomentet till alla fyra hjulen. Fördelningen av vridmoment bidrar till att skapa extra dragkraft på halt väglag både på och utanför vägen. När det gäller växling sker endast variationen mellan två hjul och fyrhjulsdrivna fordon kör då fyrhjulsdrift anlitas. Saker du behöver Truck med fyrhjulsdrift
Visa fler instruktioner
Shifting Transmission Gears
1

Four-by-fyra lastbilar kan utrustas med antingen en automatisk eller en manuell växellåda. Automatiska växellådor är konstruerade för att växla automatiskt efter att drivrutinen har flyttats in i "Drive" redskap. Men för maximal effekt eller motorbromsning, kan automatiska växellådor vara manuellt växlad. För att göra detta, flytta växelspaken mellan växlarna som behövs. Kvar i en lägre växel och bygga upp motorns varvtal innan växling för att öka makten, eller nedväxling redskap samtidigt på en nedförsbacke kurs för att hjälpa bromsa fordonet.
2

Shift en manuell växellåda genom att kopplingspedalen trycks pedalen och flytta växelspaken i växel. Låt kopplingen ut långsamt som du placerar din fot på gaspedalen och stadigt ge fordonsgas samtidigt släpper kopplingen.
3

Fortsätt att växla mellan växlarna för att möjliggöra för sakta eller acceleration av upprepa ovanstående process.
Shifting in fyrhjulsdrift
4

Utvärdera lastbilens fyra-wheel-drive system. Många nyare bilar är utrustade med en tryckknapp system som kräver att föraren helt enkelt trycka på en knapp eller vrid en knopp att engagera fyrhjulsdrift. Övriga bilar måste skiftas in fyrhjulsdrift med en spak fördelningslåda, som vanligtvis ligger på golvet i mitten av framsätet området.
5

Shift in fyrhjulsdrift med tryckknapp eller överföring fallet spaken endast när fordonet inte är i rörelse och transmissionen är i "neutral" redskap. Håll utkik efter en fyra-wheel-drive ljus för att lysa på instrumentpanelen, vilket indikerar att de främre och bakre axlarna har låsts ihop.
6

Lås hjulnaven om din lastbil har manuellt låsa nav genom att lämna fordonet och vrida ratten på mitten av varje främre navet ungefär 180 grader från sitt ursprungliga läge eller tills ratten slutar snurra. Ett fordon med manuell låsning hubbar fungerar inte i fyrhjulsdrift om det inte har flyttats till fyrhjulsdrift och naven har låsts.
7

Placera trucken i växel och gå vidare till testa att fyrhjulsdrift har anlitat. När väglaget inte längre nödvändigt att använda fyrhjulsdrift, stoppa fordonet och flytta ut ur fyrhjulsdrift så snart som möjligt. Körning på torrt underlag med fyrhjulsdriften engagerad enhet kommer att inverka negativt på bilens manövrerbarhet och orsaka onödig stress för fordonskomponenter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149132.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.