Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur säkra Rullstolar på skåpbilar och bussar

När du reser på en buss med någon i rullstol, vill du se till att de är säkra. Om rullstolen inte är säkrad, då inte bara kunde passageraren skadas, men även andra. När det gäller att säkra en rullstol, vill du se till att du använder WTORS metoden. WTORS står för Anpassat Tie-down fasthållningsanordning för passagerarna. Det säkrar inte bara rullstolen, men det ger också den åkande med bilbälte. Saker du behöver
WTORS fasthållningsanordning
WC19 rullstol eller reser rullstolen
Visa fler instruktioner
1

Se till att du använder den säkraste rullstolen för transport. Den WC19 rullstolen var inte bara avsedd för transport, men det har testats för användning i motorfordon. Det kommer också med fyra krocktestade band som kommer att fästa på rullstolen och bind ner. Om du inte har en WC19 rullstol, måste du åtminstone använda WTORS metoden.
2

Placera rullstolen framåt mot vindrutan. Se till att den är i så upprätt läge. Det ska aldrig tillbakalutad.
3

Leta upp de fyra spännband som är monterade på bussens golv. Fäst spännband på rullstolen ordentligt, och de fyra ankare på rullstolen. De ankare ser ut som krokar, och de är placerade ovanför och bakom stolens framhjulen.
4

Knäpp knä och skuldra bälte över rullstolens åkande. Se till att du inte fäster i knät och skuldra bälten till fyra slips spännband. Det korrekta läget för axelrem är över mitten av axeln och mitten av bröstkorgen. Midjebältet bör placeras nära den övre låret, hela framsidan av bäckenet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148930.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.