Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en manuell fem hastighet

Oavsett om du är ny på körning eller bara ny att köra med en manuell växellåda, kommer det att verka som en hel del att komma ihåg i början. Nyckeln till framgång köra med en femväxlad växellåda är att fortsätta att öva. Hitta en ledig parkeringsplats i närheten med några stora hinder, såsom belysningsstolpar. Öva ditt hjärta, och inte bli avskräckt. Det kommer att vara frustrerande ibland, men när du tränar, kommer att köra en pinne skift klicka och kommer nästan andra natur. Saker du behöver
Instruktionsboken för din bil
Visa fler instruktioner
1

lära sig var alla växlar och pedaler är. Titta på din växelspak och tänka två Hs sida vid sida. Från vänster till höger, första växeln är längst upp till vänster av den första H, är andra i botten, är tredje på toppen av den högra stroke och fjärde hos botten. Sedan femte är på toppen av den andra H. Reverse varierar med biltillverkaren, så kolla din instruktionsbok för att se var det är på din bil. Från vänster till höger, pedalerna är kopplingen, bromsen och gasen.
2

Tryck ner kopplingspedalen i golvet med din vänstra fot. Flytta växelspaken smidigt genom varje växel. Slå inte på motorn. Detta kommer att hjälpa bekanta dig med där varje redskap är. Du måste lära dem att känna att du inte kan se ner på växelspaken när du faktiskt kör.
3

Vrid motorn på med din vänstra fot på kopplingspedalen, höger fot på bromspedalen och växelspaken på ettans växel. Flytta din högra fot från bromspedalen till gaspedalen och försiktigt ge den lite gas. Efter att bilen börjar rulla, lätta upp från kopplingspedalen gradvis. Aldrig göra det plötsligt. Detta kallas för "dumpning" kopplingen, och är generellt dåligt för koppling och växellåda.
4

Håll ett öga och ett öra öppet för motorvarvtalet. Även om du kan ibland blick på din varvräknare för att se var din motorn varvar, lyssna på din motor och lära sig vad det låter som vid olika varvtal hjälper dig flytta mer intuitivt.
5

uppväxling till andra genom inkoppling av kopplingen och flytta shifter in tvåan efter varvtalet slog runt 3000 RPM. Din högra fot borde göra något vid denna tidpunkt. Applicera inte gas som du uppväxling. Låt kopplingen ut långsamt och jämnt när bilen är i växeln, och sedan försiktigt trycka på gaspedalen. Cykla inte kopplingen, eller du kommer att bära den ut. Upprepa denna process hela vägen genom växlarna om din tom parkeringsplats har plats för dig att säkert gå tillräckligt snabbt för att komma in i femte. Genom att lyssna på varvtal och rev-matchande
6

nedväxling. Om du har lyssnat och lära mer om bilens motor som du lärde sig att växla upp, kommer det att bli lätt. Engagera kopplingen, ger bilen en liten bit av gas, och nedväxling till nästa lägre växel. Lätta på kopplingen och sedan gaspedalen för att sänka din hastighet. Upprepa processen ner genom växlarna.
7

backväxeln och kopplingen bara när du är på ett fullständigt stopp. Kontrollera alla dina speglar och smidigt öva backa bilen runt mycket. Som med en automatisk växellåda, tycker manuella växellådor inte att stanna i omvänt för långa tidsperioder. Använd denna växel sparsamt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148430.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.