Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kan förbättra gas körsträcka på en Chrysler 3.3L Van

Om du är den stolta ägaren till en Chrysler 3.3L van, har du köpt en av de mest bränsleeffektiva lastbilar på marknaden. I dagens konsument guider, rankas den fjärde i bränsleeffektivitet rikstäckande. Det är fortfarande en skåpbil, dock, och är därför tung by design. På 2009 års modell, förarna får i genomsnitt 18 miles per gallon (mpg) i staden och 25 mpg på landsväg. Nyckelordet är "genomsnittliga". Det innebär att det finns vissa ägare som regelbundet får 33 till 35 i MPG medan andra tuffar på 12. Om du får mindre än genomsnittet körsträcka eller vill vidta åtgärder för att säkerställa att du uppnå största möjliga bränsleeffektivitet, följ stegen i guiden nedan. Saker du behöver
Luftfilter
ringtryckmätaren
Radial däck
tändstift Wires
Oxygen Sensor
Syntetisk oljeblandning
Tanklock
Show Mer Instruktioner
1

Få bly foten från gaspedalen. Även om du har en V-6, låtsas att det är bara en 4 cylinder och kör därefter. Det är en minibuss, inte en sportbil. Fortkörning kostar du pengar på mer än ett sätt. Körning 55 till 60 kommer att förbättra din bränsleeffektivitet med cirka 7 procent, vilket sparar bränsle och pengar. Som en bonus kommer du inte oroa dig för hastighetskontroller och dolda kameror.
2

Glide när du kan. Racketen på dina raster och skrikande till ett stopp är hård på fordonet och bränner bränsle i onödan. När du närmar dig ett stopp, ta bort foten från gasen och gradvis avta. Låt van till kusten vid körning i nedförsbacke och du kan förbättra din körsträcka med 10 till 15 procent.
3

Ta bort överflödiga kilon. Om du inte behöver det för resan du tar, ta bort baksätet. Förvara inte onödiga saker i bilen, och se till att all snö och is avlägsnas före körning. Packa upp van så snart som möjligt snarare än att köra runt med den full med matvaror, bagage, sportartiklar etc. Var 100 pounds du släpa runt minskar din körsträcka med 1 procent.
4

Ändra din luft filtrera. Detta steg ensam kan förbättra bränsleeffektiviteten med 5 till 10 procent. En stor del av de nuvarande prylar körsträcka ljusning på marknaden fungerar genom att öka motorns luftintag vilket resulterar i mer-effektiv förbränning. Eller byt ditt nuvarande luftfilter med en återanvändbar en, och se till att du rengör den minst en gång varannan månad eller varje 3000 miles.
5

Kontrollera inflationen på dina däck för att vara säker på att du 're inte köra med för lågt hjul. När det är dags, ersätta din nuvarande däck med radialerna. Övergången till radials, kombinerat med att upprätthålla korrekt inflationstakten, kan förbättra körsträcka och lägre bränsleförbrukning med 7 till 12 procent.
6

Håll din motor underhålls och väl avstämd för att köras på sin optimala nivå. Det innefattar att få nya tändkablarna och byta syresensorn minst var 50.000 miles. Kontrollera att du använder syntetiska blandningar när man har oljan förändrats. Dessa kombinerade förbättringar kan öka din effektivitet med upp till 20 procent.
7

Stäng av luftkonditioneringen när du kör mindre än 40 miles per timme. Det finns en debatt om vilket är mest skadligt för din bränsleeffektivitet - med hjälp av luftkonditioneringen när du reser på motorvägen som brinner bränslet, eller öppna fönster som gör van mindre aerodynamisk. Båda kommer att sänka din totala prestanda, men när temperaturen svävar du har något annat val än att välja en. Om du bor i ett milt klimat, kan du linje fönstren med sol-blockerande film och vrid ventilerna på hög för att ge luftcirkulation. Det är inte sannolikt att ge tillräckligt med komfort för passagerarna när temperaturen stiger över 90 grader Fahrenheit.
8

Byt ditt tanklock. Bensin avdunstar och tätningar i ditt tanklock slits ut med tiden, vilket ger dig en mindre än perfekt passform. Försök också att fylla upp när din gasmätare är runt halv tank märke. Detta inte bara håller dig från att köra slut på gas, men det kan öka din körsträcka med upp till 4 miles per gallon i genomsnitt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148030.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.