Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kan förbättra gas körsträcka på Ford Freestars

Med en kombinerad 17 mpg för 3,9-liters och 18 mpg för 4,2-liters version, uppnår Ford Freestar blygsamma gas körsträcka för en minibuss av dess storlek. På grund av stigande gaspriser, är ägare letar efter sätt att förbättra gas körsträcka av sina minibussar. Instruktioner
1

Håll dina däck pumpade till rekommenderat tryck rating. Underinflated däck orsaka din bil att förlora gas körsträcka och främja snabbare däckslitage, samt utgöra en säkerhetsrisk för andra bilister. Leta efter den rekommenderade psi rating på förarsidan dörrkarmen av Freestar och använder en bildskärm däcktryck att kontrollera trycket på varje däck.
2

Konsolidera dina resor att undvika att slösa bränsle på flera hållplatser. Gör alla dina ärenden på en gång istället för att göra separata resor från hemmet kan hjälpa till att öka din Freestar totala bränsleekonomi.
3

Använd farthållare när du reser långa sträckor. Farthållaren hjälper till att bibehålla en konstant hastighet, förbättra den totala bränsleekonomin.
4

Accelerera försiktigt från hållplatser och praxis mjuk inbromsning. Om du gör det kan inte bara hjälpa till att spara bränsle, men även minska slitaget på komponenterna.
5

Håll Freestar motor i form. Byta komponenter såsom olje-och luftfilter, tändstift och oljebyte kan inte bara hålla din motor i god form, men också förbättra bränsleekonomin med i genomsnitt 4 procent, enligt US Department of Energy.

6

Observation hastighetsgränsen kan hjälpa dig att spara bränsle. De flesta fordon får sin optimala gas körsträcka mellan 55 och 65 mph.
7

Avstå från onödig tomgång. Förvandla din Freestar är motorn när väntar långa tidsperioder.
8

Överbelasta inte bilen. Överlastade fordon orsaka att motorn arbeta hårdare och förbrukar mer bränsle. Avlägsna tunga föremål från fordonet när de inte behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149057.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.