Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Miata körinstruktioner

Mazda Miata Roadster, även känd som MX-5, är mycket hyllad för sitt utseende samt dess sport referenser bil. Tillgänglig sedan 1989, med större omdesign inträffar under 1999 och 2006, erbjuder Miata en prisvärd sportbil alternativet. Dock är miata skillnad från de flesta andra personbilar. Få ut det mesta av en Miata behöver förstå dess mekanik och utveckla goda körvanor. Körning

Medan en Miata kan drivas på ungefär samma sätt som de flesta bilar, det finns flera tekniker som bör användas för att göra det mesta av dess dynamik samt systemens funktion. Majoriteten av Miatas är byggda med manuella växellådor. Dessa sändningar har nära-utväxlingskugghjul och en kort-throw shifter. Detta innebär att förskjutning kan ske mycket snabbt. För Miatas utrustade med sexväxlad manuell växellåda, snabba förändringar är nödvändiga för en god acceleration samt uppnå maximal bränsleekonomi. Som med alla bil utrustad med en manuell växellåda, nedväxlingar är användbara för extra kraft. Den Miata använder en motor fram /bakhjulsdrift konfiguration. Detta innebär att det är mest stabila vid acceleration genom svängar, snarare än att sakta genom dem som är fallet med framhjulsdrivna bilar. Slutligen har Miata en mycket låg tyngdpunkt och så kan hörn skarpt utan risk för vältning. Tillsammans med säkerhet sportstolar och låsningsfria bromsar, detta gör Miata körupplevelsen en spännande en.
Sommaren kör

Som en cabriolet, är Miata särskilt tilltalande i varmare väder. Bär alltid solkräm och läppbalsam vid körning med den övre öppen, även om det inte är en varm dag. Sun exponering under ens en kort bilresa kan leda till allvarliga hudproblem. Dessutom bör solglasögon bäras inte bara för att bekämpa bländning men också för att hålla värmen ur förarens ögon och för att skydda ögonen från damm och skräp. Den Miata topp, huruvida en effekt vika hardtop eller manuell trasa topp, endast bör sänkas eller höjas med den parkerade bilen eller vid en punkt.
Underhåll

Liksom alla fordon, kräver Miata regelbundet underhåll. Oljebyten och annan service skall utföras enligt Mazda specifikationer, som beskrivs i bruksanvisningen. Eftersom Miata är en bakhjulsdriven bil, bör däcken roteras med framdäcken flyttas till motsatta bakre hörnet, och bakdäcken flyttas direkt framåt. En extra hjul kommer att behövas för att utföra däck rotationer på Miatas som har run-flat däck, eftersom de inte innehåller en inbyggd reservdäck som ett sätt att minska bilens vikt och förbättra prestanda.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148197.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.