Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man beräknar Gasförbrukning miles per gallon

Med det höga priset på bensin idag, har många människor blivit mer medvetna om hur mycket gas sin bil använder och hur effektivt det egentligen är. Reklamfilmer kan skryta om höga gas körsträcka, men de som är inriktad mot att sälja bilen och kanske inte ger en verkligt noggrann uppskattning. Beräkning av faktisk miles-per-gallon (MPG) på din bil är en enkel process om du gör ansträngningen att spela in de rätta uppgifterna. Saker du behöver
Calculator vägmätare
Trip eller notepad
Visa fler instruktioner
1

Fyll din bränsletank hela vägen till fullt.

2

Nollställ trippmätaren på instrumentbrädan. För äldre fordon som inte har ett nollställningsbar trippmätare, anteckna bilens körsträcka visas på huvud trippmätaren vid denna tidpunkt.
3

Tanka bilen vid en senare tidpunkt, efter en betydande mängd gas har använts. Fyll tanken igen för fullt och notera den mängd bränsle som krävs.
4

Kontrollera din trippmätare och du notera miles körda sedan din förra bränsle stopp. Med ingen trippmätare, notera den totala körsträckan vid denna tid.
5

Dela antalet visas i trippmätaren (eller skillnaden i total körsträcka mellan bränsle hållplatser) med den mängd bränsle som behövs för att fylla tanken. Detta kommer att vara din MPG för denna tidsperiod.
6

Upprepa processen när det är möjligt att ge en bredare uppskattning över tiden, speciellt när man kör mestadels motorväg eller stad miles känna skillnaden i körsträcka mellan två för ditt fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148284.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.