Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man lägger in en 1989 Ford Pickup Into 4-Wheel Drive

Ford pickups gjorda 1989 med 4-hjulsdrift använda en elektrisk brytare för att automatiskt utföra bytet mellan 2WD och 4WD. Före tillsats av "shift on the fly"-teknik, byta till 4WD betydde att dra över, komma ut och manuellt vrida naven till 4WD inställningen. Med "skift på fluga," det finns inte längre något behov av att stoppa fordonet. Genom att trycka på strömbrytaren, kan föraren sätta en 1989 Ford pickup till 4-hjulsdrift med lätthet. Saker du behöver
Provkör plats
Visa fler instruktioner
1

Drive pickup i 2WD till ett isolerat område på väg att öva växling i farten i 4WD. Skolan parkeringsplatser eller rygg landsvägar göra perfekta testställen provkörning.
2

Ta lastbilen upp till en körhastighet på 25 till 35 mph. Växling till 4WD kan göras vid högre och lägre hastigheter, men 25 till 35 mph är en bra fart att öva växling på eftersom det är lätt att återfå kontrollen över fordonet om något skulle gå fel.
3

Flytta trucken i 4WD genom att ta tag i huvudet av stickshift och trycka och hålla in knappen på framsidan eller sidan av huvudet. När nav på däcken låses 4WD, kommer föraren att kunna höra och känna förändringen. Hanteringen av lastbilen kommer att bli något styvare än när den är i 2WD.
4

Shift lastbilen tillbaka i 2WD genom att hålla in knappen på skiftet huvudet tills förändringen hörs och känns.

5

Öva växling mellan 4WD och 2WD medan växling. Tryck och håll in knappen medan du flyttar stickshift till önskad växel. Lyssna på ljudet av enheten förändras. En skillnad i hanteringen kommer också noteras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149275.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.