Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör med ABS bromsar

I det förflutna, hade äldre bilar en stor nackdel för dem. När föraren skulle bromsa plötsligt, skulle bromsarna låsa upp. Detta orsakade att bilen till bilden och gjorde det omöjligt att styra. Denna farliga bromssystem småningom ersattes med ett låsningsfritt bromssystem. De nya bromsarna tillåter föraren att både bromsa snabbt utan låsning av hjulen och ändå styra fordonet under bryta. Om du aldrig har kört i en bil med ABS eller köper en ny bil, lära känna din bil innan du tar ut det på den hårt trafikerade gator. Saker du behöver
Vehicle bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

Practice bromsning på en stor, tom vägsträcka, företrädesvis en övergiven väg där det inte blir någon trafik. Om vägen är fortfarande i bruk, se till att inga andra bilar är runt. Bara öva i goda väderförhållanden. Kör bilen fram till en hastighet av ca 20 km /h och bromsa snabbt och bestämt. När bilen kommer till ett abrupt stopp, kommer bromspedalen vibrerar under foten. Lyft inte foten från bromspedalen. Öva styrning vid inbromsning efter att du vänjer bromssystemet.
2

Fortsätt styra bilen vid inbromsning om du någonsin tvingas att komma till ett snabbt stopp vid körning. Förbli lugn och styra bort från de hinder i din väg samtidigt som du trycker på bromspedalen i golvet. Pumpa inte bromspedalen som du skulle i en bil utan låsningsfria bromsar. Vissa vibrationer och buller från bromspedalen och bilen är normal.

Enligt National Safety Council, får lastbilar med bak-hjul låsningsfria bromsar uppleva låsning i framhjulen. Om detta inträffar, helt enkelt lätta på bromsen lätt och återanvända när du återta kontrollen över framhjulen.
3

Lämna gott om utrymme mellan din bil och andra fordon på vägen när du kör . Medan dina bromsarna inte låser, det betyder inte att du kan stoppa alla snabbare än i en bil utan låsningsfria bromsar. Kör försiktigt och ge extra stopptid i riskfyllda väderförhållanden.
4

Kontrollera instruktionsboken för din bil under avsnittet om bromsar för några särskilda rekommendationer om säkerhet och användning från tillverkaren. Följ dessa instruktioner och övningsköra en ny bil i låg trafik, låg hastighet områden innan du tar den på långa resor eller i högtrafikerade områden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148249.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.