Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur sänder jag en bil från Sverige till Quebec?

Importera en bil från Sverige till Quebec är en process som kräver planering, organisation och uppgifter. Det kräver träffa både export-och import och har all nödvändig dokumentation för och tillgängliga i det ögonblick den är beställd av kanadensiska tullen. Om du köper bilen från ett utomeuropeiskt återförsäljare som är van att sjöfarten fordon ut ur landet, sedan Frakt arrangemang är i allmänhet tas om hand av återförsäljaren. Å andra sidan, om du köper bilen från en privatperson, då du kommer att ha att göra med sjöfart och import rutiner själv. Instruktioner
1

Kontakta din lokala kanadensiska tullen och Revenue Agency (CCRA) och Transport Canada för att se om bilen du vill importera uppfyller behörighetskraven. Annars kan du bli skyldig att skicka bilen tillbaka till Sverige på egen bekostnad eller till och med förstöra den under tullens övervakning.
2

Kontrollera med de tillståndsgivande myndigheterna i Sverige att se till att det inte finns några förändringar som behöver göras till bilens registreringsdokument att kvalificera sig för ett Certificate of permanent export. Fråga rederiet för att hjälpa dig med denna process.
3

Kontakta ett internationellt rederi, som Hauling Depot, Auto Shipping Network eller Ship Mitt fordon. Be om en offert på både Roll on /Roll off (roro) eller containertransporter. RoRo båttrafik innebär en anställd köra fordonet på och av fartyget, medan container tjänst innebär sjöfarten bilen i en container och överföra behållaren till fartyget. Den billigaste av dessa tjänster är roll on /roll off tjänsten. Fråga var närmaste avhopp punkt ligger i Sverige för sina tjänster.
4

Analysera den information som ges av transportföretag. Välj den tjänst som bäst passar dina behov och din budget.
5

Räkna rederiet för att hjälpa dig med import dokumentation. Förbered köpebrevet som måste innehålla säljare namn och din köparens namn och adress. Du kommer också att behöva ge rederiet en kopia av ditt pass, medborgarskapsland, samt dokumentation som styrker att bilen VIN-nummer. Rederiet tar hand om grundligt tvätta bilen så att den passerar Quebec jordbruks inspektion. Var beredd att betala import tull och skatter baseras på värdet av bilen
6

när du hämtar fordonet. Tullar och skatter beroende på åldern på din bil, vikt, land av tillverkare, och speciella funktioner som luftkonditionering. Fråga rederiet för en tillnärmning av dessa kostnader, eftersom de ofta är bekanta med denna typ av avgift. Som en kanadensisk medborgare får du inte importera en bil i Quebec äldre än 15 år.
7

Gå till den angivna leverans pick-up plats. Se till att du får den form Vehicle Importera från sjöfart mäklare. Utan denna form, kan du inte registrera din bil på Quebec provinsiella licensiering byrå. Du kommer att behöva uppfylla Utsläppsprovningen krav innan de ansöker om Quebec registreringsskyltar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148669.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.