Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Driver en riktigt kall bil dåligt?

Tanken bör du värma upp din bil innan du kör i riktigt kallt väder är så allestädes närvarande, det verkar nästan som en vandringssägen. I själva verket, fram till mitten av 1980-talet, var det en fördel. Dagens gasmotorer är så avancerad, är det praxis allt men onödigt, dieselmotorer har uppvärmningen pluggar och anti-frysning externa plug-ins att operatören måste veta hur och när du ska använda. Old Wives Tales och fakta

Vissa människor hävdar att det är nödvändigt att tillåta en kall motorn värmas upp tills choke slocknar utan RPM doppning under sin normala tomgångsvarvtal. Andra tror att när temperaturmätaren börjar att stiga över sitt viloläge, kan bilen köras. Fordon absolut inte bör köras förrän defrosterfunktionen har värmts upp tillräckligt för att rensa windows, sikten är god. Vidare är en varm förare sannolikt att vara säkrare än en förare paketerade i restriktiva kläder, böjd mot en eländig miljö.
Science

Servostyrning och bromsegenskaper vätskor och överförings-och smörjoljor är allt mer svulstiga vid lägre temperaturer, och sälar är mindre formbara, så värmer upp kommer inte att göra ont. Dessa vätskor är också känsliga för tyngdlagen som allt annat, de slår sig till de lägsta poängen för dem över natten, och i riktigt kallt väder, kan de ta ett tag att bli helt trögflytande igen och levereras till sina platser i bruk. Överskott friktionen är dålig. Karl Brauer, redaktör-i-chef på Edmunds, berättar BankRate.com, "varvar är särskilt dåligt för din motor om du gör det rätt när du startar bilen när motorn är kall och all olja är fortfarande ner i oljetråget . "Som sagt, värmer upp har en kompromiss i bortkastad gasen.
cut-off Era

Äldre bilar mer nytta uppvärmningen eftersom de används mindre sofistikerade material och teknik än vad dagens fordon. Moderna oljor och motorkontrollsystem gör praktiken nästan föråldrad. Som en tumregel, kommer en förgasare bil gynnas av en varmkörning period med måttlig kyla - allt närmar sig fryspunkten, eller 32 grader F - medan en bränsleinsprutning bil förmodligen inte. De flesta tillverkare förändrats under aspiration system i mitten av 1980-talet. Entusiaster som kör äldre bilar, även med ny olja och ersatt tätningssatser bör tillåta viss uppvärmningstid, eftersom de metaller som används i tillverkningen av äldre motorer är ganska skörare och mindre förlåtande än moderna material.

Undantag från regeln

Under vissa omständigheter, till exempel om du bor hundra meter från en brant motorväg på rampen som du måste pistolen bilen att klättra - hela tiden accelererar till freeway hastighet - vänta en liten stund är en bra idé i alla åldrar bil
extrem kyla

"Riktigt kallt" är en subjektiv term.. I subarktiska förhållanden, där temperaturen kan störta till under minus 40 grader, värmer upp är säkert bra för fordon i alla åldrar. Kolvar och topplock genererar mycket mer värme än vad veven, så den övre änden kunde värma upp betydligt snabbare än botten om en motor varvade högt och hårt omedelbart efter start. Det värsta scenariot vore en sprucken motorblocket från massivt disparata expansionsgrad. Även om detta är mycket osannolikt, värmer motorn upp under några minuter är billig försäkring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149614.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.