Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur du sätter din Jeep Into en 4X4

Jeep, den äldsta tillverkare av terrängfordon har historiskt utformat fyra-hjulsdrivna fordon för både civil och militär användning. Fyrhjulsdrift är en mekanism som tillåter förare att bättre uppleva terrängförhållanden genom att samtidigt överföra vridmomentet till alla fyra hjulen från motorn. Slå på din Jeep är fyra-hjulsdrivna kapacitet är en enkel process som kan ske på bara några få steg. Instruktioner
Använda en fördelningslåda Lever
1

Vrid nyckeln till ON /RUN läge och lokalisera spaken överföring fallet, som vanligen ligger mellan förar-och passagerarstolen.
Sida 2

Flytta spaken från 2WD till 4WD för att engagera de fyra-hjulsdrivna kapacitet. Du kan flytta till 4WD antingen i rörelse eller i stoppläge. Om du skiftar till 4WD i rörelse, tillfälligt släppa gaspedalen direkt efter växling för att tillåta snabbare ingrepp /urkoppling av överlåtelsen fallet. På vissa Jeep-modeller, t.ex. Jeep Wrangler, den högsta tillåtna hastigheten för att flytta in i 4WD är 50 mph, medan andra inte har en hastighetsgräns. Kontrollera din manual för den högsta hastighet med vilken du kan flytta in i 4WD.
3

Kör din jeep i 4WD bara off-road och i extrema förhållanden, t.ex. snö eller på våt trottoar. Körning på en hård, torr asfalt, till exempel en stad gata eller väg, kan skada din Jeep drivlinan om den är i 4WD-läge. Växla alltid till 2WD när villkoren för dess utövande 4WD är inte närvarande.
Slå på 4WD Low
4

Använd stegen ovan för att flytta in i 4WD LOCK och sakta ner till 2 till 3 mph.
5

Shift bilens automatlåda i friläge eller, om du kör med en manuell växellåda, tryck ner kopplingspedalen helt och stadigt flytta spaken överföra ärendet till 4WD Low medan bilen fortfarande rullar. Se till att hoppa neutral överföring fallet spaken vid växling till 4WD Low.
6

Kontrollera kombiinstrumentet för ljuset som indikerar att övergången var framgångsrik innan du släpper kopplingen eller placera bilen i växel. Om indikatorn blinkar, har växlingen misslyckades. Om den stannar på konsekvent, är bilen i 4WD läget Låg. I detta läge kommer motorvarvtalet att vara mycket högre än vanligt. Detta läge bör endast användas för bogsering eller för extrema förhållanden. Undvik att påskynda motorn eller överstiger 25 mph.
Med T-handtag
7

Vrid nyckeln till ON /RUN läge och lokalisera THandle, typiskt belägen mellan förar-och passagerarstolen.
8

Pull på T-handtag gång och kolla kombiinstrumentet för att se om 4WD-indikatorn tänds. Om det visar på, är din Jeep i 4WD-läge.
9

Dra T-handtag igen när du är klar med 4WD-läge. Kontrollera kombiinstrumentet för att se till att lämpliga släcks. Kom ihåg att aldrig använda 4WD-läge på torr, hård trottoar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149151.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.