Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man använder Car Gears

Lära sig att köra en manuell växellåda är mest en fråga om praktik. Efter att föraren har en grundläggande förståelse för hur man använder bilen växlar för att få den mest effektiva ur motoreffekten och drivlina, kommer praktiken göra processen smidig och automatisk. Det viktigaste att komma ihåg är att oavsett vad terrängen eller hastighet, kräver motorn växeln justeras enligt en fastställd standard för RPM. Saker du behöver
varvräknare Hastighetsmätare
(om så önskas)
Visa fler instruktioner
1

Tryck kopplingspedalen (pedal längst till vänster) i golvet och håll den intryckt. Växling till neutralläge. Tryck nedåt på bromsen och starta bilen.
2

bort trycket från bromspedalen och börja trycka ner gasen. Växla in 1: a växeln och släpper upp kopplingspedalen.
3

Skift i 2: ans växel genom att trycka ned kopplingspedalen hela vägen till golvet och flytta växelspaken till rätt position när hastighetsmätare läser 15 mph eller läser varvräknare 3000 rpm. "RPM" betyder "varv per minut," och är ett mått på hur snabbt motorn roterar. Släpp kopplingspedalen så snart växelspaken är på plats.
4

Växla upp till nästa växel när hastigheten har ökat med ytterligare 15 mph eller RPM på varvräknaren läste 3.000 genom att trycka på Frikopplingspedal hela vägen till golvet, flytta växelspaken och sedan släppa upp pedalen.
5

ned Skift när hastigheten har sjunkit 15 mph eller RPM på varvräknaren läsa mellan 1500 och 2000 RPM . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149107.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.