Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man blir en bra förare

Det är ett allmänt känt faktum att världens befolkning fortsätter att expandera i god takt. Fler människor motsvarar fler förare täpps till vägar och stigar i planeten. Bilolyckor händer ibland, men de behöver inte vara en del av din körupplevelse. Undvik en majoritet av bilolyckor genom alert, fokuserad och göra motstånd mot de distraktioner som är en stor del av det moderna livet. Saker du behöver
License
Bil
Visa fler instruktioner
1

vara alert. En av de viktigaste aspekterna av körning är att vara i en varning, uppmärksam tillstånd. Undvik att köra om du är dåsig eller alltför trött, så du kan ta ditt liv i dina egna händer. Om du måste köra när du känner dig trött, dricka kaffe eller någon annan typ av stimulantia för att hålla dig vaken. Om du kör en lång sträcka och känner dig trött, dra över och ta en kort tupplur på den sida av vägen någonstans säker. Det borde vara självklart, men man ska aldrig köra under påverkan av droger eller alkohol.
2

kör inte distraheras. Vi lever i en värld där ständiga krav på vår uppmärksamhet sker från mobiltelefoner, datorer, textning, kvittrande, kolla vår online sociala nätverk eller bara surfar på Internet. Ingen av dessa saker bör göras under körning. Om du måste prata i telefon, använda en handsfree installation och inte någonsin text eller använda Internet medan du kör. Bilolyckor hända i ett ögonblick och att andra att dina ögon är av vägen kan leda till tragedi.
3

Var medveten om bilarna runt omkring dig. Gör inte bakluckan, även om personen framför dig går långsamt. Om de måste sakta ner eller plötsligt slå igen på sina bromsar, kan du hitta på framsidan av din bil i sin trunk. Håll ett öga på bilarna bakom dig och åt sidan. Om någon tailgating dig, artigt trycker på bromsen - inte slå igen dem - för att låta dem veta. Om de envisas med att skapa en farlig situation, dra över och låt dem. Självklart måste de komma någonstans så snabbt att de är villiga att riskera sina liv. Om du ser några bilar vävning eller köra oregelbundet, undvika dem. Inte bara uppmärksamma de bilar nära dig. Titta så långt fram som möjligt.
4

Följ trafikregler och hastighetsbegränsningar. Det är en sak att köra på ett kniviga sätt, men om du börjar köra vårdslöst genom att snabba överdrivet och kurvtagning så fort du kan, kan du finna dig i en situation plötsligt utanför din kontroll. Medan hastighetsgränser kan verka irriterande ibland, de är där av en anledning.
5

Ta väl hand om din bil. En av de ansvar som följer med att ha en licens och att vara en bra förare är korrekt underhåll av din bil. Kontrollera att lufttrycket är rätt, eftersom detta kan påverka hanteringen och stabiliteten i din bil, speciellt vid högre hastigheter. Också se till att dina däck själva samt viktiga säkerhetskomponenter som bromsar är i bra form.
6

Relax. För många människor, kan körning vara förenat med rädsla och stress. Håll inte ratten med en död grepp, accelerera och bromsa mjukt och njuta av att köra din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147979.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.