Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Så här använder 4x4-fordon i Snow

med fyrhjulsdrift är ganska bra att korsa farliga förhållanden som snö eller is och är nödvändig i de flesta off-road resor. Fyra-hjulsdrivna entusiaster brukar ha lagt ändringar på sina fordon, såsom stora mud däck, fording kit och upphöjda suspensioner. Dessa är inte nödvändiga för grundläggande fyra-hjulsdrivna applikationer. Att veta hur man korrekt att använda en fyra-hjulsdrivna fordon i svår terräng är viktigt för att få optimal användning av fyrhjulsdrift kapacitet. Instruktioner
1

Sätt ditt fordon i park eller neutral och lokalisera fyra-wheel-drive växelspaken. Denna spak kan vara nära den manuella växelspaken eller det kan vara en elektroniskt styrd mekanism med en knapp.
2

Identifiera övergången diagrammet på handtaget på spaken. Detta kommer att visa dig vilken väg att vända eller dra ditt spaken för att placera fordonet i fyrhjulsdrift. Placera växlingsstyrning i lämpligt läge.
3

Starta bilen ut med långsam acceleration. Om på en isig sluttning, använder den lägsta växeln alternativet av ditt fordon. Detta kommer att vara "1: a växeln," "Låg", "Låg lås," eller "T" (för "dragning").
4

Flytta ratten sida till sida försiktigt under acceleration för att förbättra däckets grepp samtidigt på en sluttning. Om du är i djup snö, kan denna åtgärd ge mer dragkraft.
5

koppla kedjorna dina fordonsdäck om ditt tillstånd kräver kedjade däck i snö. Fästa kedjor till däcken också ger optimal dragkraft i alla isiga förhållanden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148229.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.