Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Om Bil Drifting

När en förare drivor, tvingar han avsiktligt bakhjulen på hans bil för att tappa greppet, vilket gör att bilen att röra sig i sidled längs en kurva. Tekniken har utvecklats i Japan och har spridits i den västerländska kulturen under de senaste fem åren. Även om det inte är erkänd som en sport av Fédération Internationale de l'Automobile (FIA), gör bilen Drifting har ett antal organiserade händelser som omger det, inte bara i Japan utan i hela Europa och i Förenta staterna och Australien. Historia

Bil drifting har sina rötter i de bergiga vägar i Japan. Under 1970-talet dominerade en man vid namn Kunimitsu Takahashi motorsport kulturen i landet och hade en tung hand på att utveckla drivande tekniker. Dessa blev snabbt praktiseras av andra japanska förare och snart fann sin väg in i All Japan Touring Car Championship.

De första drivande tekniker snart plockas upp av en gata racer heter Keiichi Tsuchiya. Han blev berömd för sin drivande förmåga och plockades upp av "Option Magazine" 1988. De gick samman och utvecklat en av de första händelserna fokuserade specifikt på drifting. Som drivande händelser multipliceras och videor spreds runt om förarna dra bort djärva svängar

blev fler länder exponeras. Nya händelser skapades och nu finns stora turneringar i sju andra länder än Japan, visar hur snabbt sporten flyttat från gatorna och på löpbanorna. Addera Evolution

Drifting har flyttat in och ut ur organiserad biltävlingar sedan den började i Japan. Efter att införas, var drivande tekniker som används av professionella förare i Japan eftersom det tillät dem att komma ut ur varv vid en högre hastighet och därmed få ett hopp på sina motståndare. Eftersom fler och fler professionella antog drifting, så gjorde racers på gatan.

Allteftersom tiden gick, började gataracers att experimentera med nya och annorlunda metoder. För en kort stund var drifting mest ses på gatorna. Efter det började sprida sig i västerländska kulturer, det återigen gjort sin väg in i organiserad racing som händelser sattes ihop kring drifting. Det grenslar nu linjen som både gataracers och professionella åkare använder, lita på och återuppfinna drifting.
Geografi

Bil Drifting har sitt ursprung i Japan, och till denna dag antalet drift racers som kommer från Japan överväger andra länder. Det finns dock drivgarn racers och racers antar drivande tekniker över hela världen, varhelst biltävlingar existerar. Har

Många evenemang fokuserade på drifting satts upp globalt. Det finns stora årliga drift tävlingar i Japan, USA, Malaysia, Australien, Irland, Storbritannien och Kanada.
Funktion

Drifting används både som ett taktisk manöver när racerbilar och även att ge showmanship och som ett "trick" körteknik. Drifting tillåter förare att komma ut ur svängar med större acceleration. Om tt perfekt, kan en drift ge en förare en stor fördel jämfört med andra bilar i ett lopp.

Drifting är också en folkmassa-pleaser och hjälper street racers vinna trovärdighet. Under drift tävlingar, är en av de fokuserar på showmanshipen av avdrift, vilket bedöms och läggs in i en förares totala poängen.
Riskfaktorer

Det finns en hög risk med drifting, både till bilen och föraren. Drift tekniker, även de för nybörjare, är svåra att göra och kräver övning och färdighet. Om inte utförs på rätt sätt, kommer en bil snurra lätt utom kontroll. Under en tävling, innebär att det finns en hög sannolikhet för krascher och fysisk skada förarna. För att vara så säker som möjligt och samtidigt drivande, är det viktigt att träna utanför löpbanorna och att ägna stor uppmärksamhet åt trycket på gaspedalen under en sväng. För mycket eller för lite är en främsta orsaken till avknoppningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147970.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.