Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Däckstorlek Påverkar Gas Mätarställning

Komma varenda mil ur en liter bensin har blivit mycket viktig ur ett ekonomiskt och ett miljöperspektiv. När det gäller bilar, många faktorer påverkar gas körsträcka. Storlek, typ och skick dina däck kan ha en inverkan på ditt fordons bränsleekonomi.
Däck spelar en viktig roll i bilens gas körsträcka.
Vad är rullmotstånd?

När däcken flyttar över vägen eller en annan yta, måste de utövar en viss kraft för att upprätthålla rörelse framåt i en rak linje med konstant hastighet . Detta kallas rullmotstånd, och är specifikt orsakas av däckets böjning och sträckning mönster medan den rör sig. Detta sker oftast i slitbanan på däcket, vilket är den tyngsta och största delen av ett däck.

Två däck som är av samma märke och linje, tyngre, har större storlek på däcket mer rullmotstånd. Detta innebär att din bil drar mer bränsle för att göra däcken flyttas eftersom motorn måste övervinna större rullmotstånd.
Varför rullmotstånd Matters

däckens rullmotstånd kan öka den totala konsumtionen fordonsbränsle med så mycket som 4 procent i stadstrafik och 7 procent under landsvägskörning, enligt Tire Rack. En 10 procentig minskning av däckens rullmotstånd resulterar i en en-till två-procentig förbättring av fordonens bränsleekonomi. Detta kanske inte verkar mycket, men det kan minska bränsleförbrukningen med ett par tankar per år och göra inköp av lägre rullmotstånd ett bättre värde under sin livstid.

Vissa däck företag som erbjuder däck specifikt konstruerad för lägre rullmotstånd inkluderar Goodyear, Cooper, Michelin, Bridgestone och Yokohama.
Däck Underhåll

Ett enkelt sätt att få den bästa bränsleekonomin ur en uppsättning däck är att hålla dem väl underhållna. Under-pumpade däck kräver mer kraft för att vända. Kontrollera däcken varje månad för att se till att de är ordentligt pumpade. Du kan hitta rätt lufttryck i din bruksanvisning eller på plakat i förardörren.
Honor säkerheten framför
Fuel Efficiency

Däck som är överdrivet eller är mer slitna (med mindre än 4/32nds av slitbanan) en lägre rullmotstånd. Oavsett hur frestande det är att få bättre bränsleekonomi, Överfyll inte dina däck, gör det kan påverka säkerheten. Byt dina däck när det behövs. Låt inte dina däck får under 2/32nds av slitbanan innan du byter dem, eftersom på den nivån stoppsträcka och säkerhetsfunktioner kan påverkas negativt.
Övriga bränsleeffektivitet Tips

Du kan ta ytterligare steg för att minska bilens bränsleförbrukning. Behåll din luftfilter, ersätter ett igensatt luftfilter kan öka bilens gas körsträcka. Du kan också förbättra gas körsträcka genom att välja rätt typ av olja för din bil.

Eliminera eventuella övervikt i bilen genom att titta på vad du håller i din stam. För varje 100 pounds, kan bilens gas körsträcka minskas med en till två procent, enligt Goodyear.

Undvik snabbt börjar när man kommer ut ur stoppskyltar eller rött ljus. Aggressiv acceleration kan minska din gas körsträcka med upp till 33 procent, enligt Goodyear.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148177.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.