Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Om körning under ogynnsamma förhållanden

En del av att bli en erfaren och skicklig förare är att lära de mest effektiva metoderna för att köra säkert när väglaget är mindre än idealisk. Vind, regn, snö eller is är bara några av de faror förarna möter på en daglig basis. Att veta hur man navigerar framgångsrikt när körförhållandena är farliga är viktigt att garantera din säkerhet och säkerheten för dina passagerare och andra förare. Här är några tips som hjälper dig att säkert navigera även under de mest ogynnsamma körförhållanden. Ogynnsamma förhållanden

ogynnsamma körförhållanden inkluderar dimma, regn, slask, snö, hagel, höga vind och extrem hetta. Dimma kan avsevärt minska din synlighet och gör det svårt för andra att se dig, liksom. Lätt regn kan leda till slick vägförhållanden, medan kraftiga regn kan orsaka gatan översvämningar. Snö och slask gör inte bara vägbanan hal, men det kan hindra dig från att kunna sluta när du behöver eller att du förlorar kontrollen över bilen helt och hållet. Höga temperaturer kan orsaka överhettning av motorn eller bidra till däck blow-outs. Extremt höga vindar kan göra att styra ditt fordon svårt, nedskjutna orsak trädgrenar eller kraftledningar eller blåsa små fordon i angränsande körfält. När någon av dessa förutsättningar föreligger, bör du använda extrem försiktighet.
Kör i regn

Sakta ner så fort det börjar regna. Det är när oljan i vägen blandar sig med vattnet, vilket skapar hala vägbanor. Se till att dina halvljus strålkastarna är påslagna och kontrollera dina bromsar ibland att vara säker på att du har tillräcklig dragkraft för att stoppa i en nödsituation. Se till att dina däck har bra mönsterdjup och rätt lufttryck som för lågt lufttryck kan bidra till vattenplaning på våta vägbanor. Om du börjar förlora dragkraft eller sjöflygplan, Smäll inte på bromsarna. Istället, ta bort foten från gaspedalen och låta din bil till kusten tills du har återfått kontrollen. På snö eller is

Drive
kör sakta och låt gott om utrymme mellan din bil och bilen framför dig. Undvik plötsliga svängar eller rörelser och stoppa långsamt genom att ta bort foten från gaspedalen och ett lätt tryck på bromspedalen. Så mycket som möjligt, bo i centrum i ditt körfält för att undvika att köra över fläckar av "svarta" eller osynlig is på vägbanan. Använd en defroster för att hålla din främre och bakre vindrutor klar. Om du bor i ett område där det snöar ofta, överväga att köpa en uppsättning vinterdäck för extra dragkraft, eller hålla en uppsättning snökedjor i bagageutrymmet för tillfällen då din bil inte kan ha möjlighet att få dragkraft utan them.Shift i en lägre växel för bättre dragkraft och bromskraft på kullarna. Om du känner att din bil går i sladd, låt upp på gaspedalen och vrid på framhjulen i riktning mot sladda.
Körning i höga vindar

Håll ett fast grepp om ratten vid körning i kraftiga vindar, som en plötslig vindpust kan göra att du förlorar kontrollen över bilen eller driva dig till ett annat körfält. Förutse möjligheten av fallande trädgrenar eller kraftledningar, och extra försiktig när du kör under träd och stolpar nytta. Om en medvind som orsakar din bil att gå snabbare trycker bromsarna för att bromsa. Om kraftig sidvind driver din bil till en annan lane, dra över tills förhållandena förbättras och du kan tryggt fortsätta. Undvik broar, överfarter och förhöjda vägar under stormar, som vindarna kan bli intensivare under resan och kan leda till att du förlorar kontrollen över fordonet.
Dimma

Håll dina halvljus på vid körning i dimma. Höga strålar kan reflekteras av dimman och orsaka nedsatt sikt. Kör alltid långsamt när sikten är dålig och lämna gott om extra utrymme mellan din bil och bilen framför dig. I extrema dimma förhållanden, kanske du inte kan se bilen framför dig, så håll ett öga på hastighetsmätaren för att se till att du inte går för fort och kan stanna plötsligt om du behöver. Kontrollera din backspegel ofta för att mäta avståndet till fordonet bakom dig. Du kan behöva justera hastigheten därefter så att bilen bakom har gott om utrymme för att stanna på kort varsel. Om du tycker att sikten är så dålig att du inte kan köra, dra helt av vägen och förvandla dina blinkers på så att annalkande bilar kan se dig.
Extreme Heat
< p> Kontrollera mätarna på instrumentbrädan ofta när temperaturerna utanför sväva. Motoröverhettning kan orsaka din bil att dö och kan även utlösa en brand under huven. Om du märker att din mätare flyttar in i den röda zonen, stänga av luftkonditioneringen, rulla ner dina fönster och slå din värmare och fläkt till sina högsta inställningarna. Detta kommer att omdirigera en del av värmen från bilens motor. Så snart du har möjlighet, dra in en bensinstation eller mekaniker butiken för att få din motor kontrolleras. Om du är någonstans i närheten av en station, dra bilen till sidan av vägen, stäng av den, lyft din huv, och vänta minst en halvtimme innan du startar tändningen. Om din temperatur mätare är fortfarande i den röda zonen, vända bilen igen och ringa en väg-assistans företag för att få hjälp. Lämna aldrig husdjur eller barn i en parkerad bil i varmt väder. Temperaturen inne i bilen kan vara upp till 40 grader högre än utomhustemperaturen, även när fönstren är rullas ner. Extrem värme kan döda eller orsakar irreparabel skada för dina barn och husdjur.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147994.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.