Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör på en Compact Reservdäck

För några decennier sedan skulle en bils reservdäck ofta vara nästan samma som dess vanliga däck. Men nästan alla nya bilar tillverkas med space-saver reservdelar, små och lätta däck som kan installeras enkelt och tar mindre plats i bagageutrymmet. Fördelarna med dessa reservdelar är tydliga, men de kommer på bekostnad av körförmågan. När du kör en bil på en av dessa reservdelar, följa riktlinjerna nedan för att se till att dina resor är säkra och smarta. Saker du behöver
ringtryckmätaren
Visa fler instruktioner
1

Håll bilens hastighet under 50 km /h hela tiden, även på motorvägen. Om du reser på en fullsatt motorvägen, stanna i höger körfält och överväga att sätta på dina varningsblinkers så att folk kommer att märka att du reser i en långsammare takt. Högre hastigheter gör att däcket värms upp betydligt, kanske till en farlig nivå.
2

Bo på asfalterade vägar. Ta inte en bil som är utrustad med en rymd-sparare skona på att smuts eller grusvägar eller i något off-road situationer. Trappstegen är inte utformade för det, och din markfrigång kommer sannolikt att vara lägre än vanligt där reservhjulet på plats.
3

Begränsa din totala körsträcka på en liten reserv till 50 miles såvida absolut nödvändigt. Körning på en extra ont din gas körsträcka, slits ut dina andra däck i en ökande takt och kan även skicka din bil i linje med utökad användning.
4

Kontrollera däcktrycket på reservdelar och hålla det pumpade till PSI anges på däcksidan. Om du lägger extra på vid vägkanten och tycker att det är ont om luft, stanna vid första macken med en luftpump och råga.
5

Stopp för att få din riktiga däck fast eller ersättas så snart som möjligt. Space-saver reservdelar är i grunden konstruerad för att få din bil från scenen av punktering på ett däck verkstad - 50 miles max. Det är inte en vanlig däck, så att inte behandla det som en.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147974.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.