Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör i Snowy Villkor

Körning i snöiga vädret kan vara mycket krävande för ens den skickligaste föraren. Det kräver speciella körteknik och extra förberedelser innan ut på vägen. Om du är ny på körning i snöiga förhållanden, är det viktigt att se över den kompetens och särskilda överväganden som krävs för att hantera dessa utmanande körförhållanden. Mastering dessa kunskaper kan betyda skillnaden mellan en säker körupplevelse och en med katastrofala resultat. Saker du behöver
mobiltelefon
Driving handskar eller vantar
Blanket
Spade
kattsand eller sand
Isskrapa
Snöborste
Visa mer Instruktioner
1

vindrutetorkare Lift vindrutan från fönstret. Ta bort eventuell snö och is underifrån. Använda en isskrapa och snöborste, ta bort snö och is från rutor, speglar, tak och huven på bilen. Dessutom, se till att registreringsskyltar och alla lampor rensas.
2

Kolla kontroller inuti bilen för att säkerställa att de är i gott skick. Vrid strålkastare på att öka din synlighet för andra bilister.
3

Drive minst fem miles per timme under skyltad hastighet för att testa väglaget.
4 < p> Tillåt minst fem billängder mellan dig och bilen framför dig för att ge ytterligare avstånd om du skulle behöva göra ett snabbt stopp.
5

När man kommer till en stoppskylt, pumpa bromsarna lätt minst 20 meter tidigare än du normalt skulle börja bromsa. Om bilen börjar sladda, släck bromsarna och sedan lätt pumpa dem igen.
6 p Om bilen börjar snurra eller sladda, ta bort foten från gaspedalen. Counter styra i riktning mot spinn, var noga med att inte över styr. Försiktigt pumpa bromsarna för att bromsa din hastighet. Du kan behöva motverka styra vänster och höger några gånger tills din väg rätar.
7 p Om du fastnar, använd ratten för att flytta hjulen fram och tillbaka. Inte snurra inte däck eftersom detta kommer att gräva din bil djupare i snön. Istället, lätt tryck gaspedalen och backa ut. Om detta inte fungerar, använd en spade för att gräva bort snö från hjulen. Sätt kattsand eller sand under däck för att skapa dragkraft. Om du fortfarande fast, prova att byta bil från fram till back. Skjut gasreglaget lätt varje gång du lägger i växeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147995.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.