Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man gör Diesel Fuel Efficient

Dieselbilar har några av de mest bränslesnåla motorerna på marknaden. 2009 Volkswagen Jetta TDI får minst 40 miles per gallon. Nya dieselmotorer är renare, och kan passera utsläppskraven i alla stater. Körteknik och motor underhåll kan göra dieselfordon ännu mer bränsleeffektiva. Saker du behöver
dieseltillsats
Visa fler instruktioner
1

Håll motorns bränslespridare ren. Lägg en diesel tillsats till din bensintank varje gång du fyller upp. Byt dina bränsleinjektorer var 75.000 miles.
2

Använd luftkonditioneringen sparsamt. Luftkonditioneringen använder ungefär 5 hästkrafter för att fungera. Dieselmotorer har vanligtvis mindre än 150 hästkrafter, vilket är lågt jämfört med gasmotorer. Stäng av luftkonditioneringen när det är möjligt, speciellt om du kör uppför en backe.
3

Alter din körstil. Om du räknar med ett stopp framåt, ta bort foten från gasen och glida till ett stopp i stället för att accelerera och att behöva trycka hårt på bromsen. Accelerera långsamt och hålla en konstant hastighet på motorvägen. Använd farthållare, när det är möjligt.
4

Se till att dina däck är fyllda till deras rekommenderade nivån. Däck som är lite på luft kräver mer motoreffekt för att rotera och minska bränsleeffektivitet.
5

Använd rätt typ av dieselolja. Titta i bilens ägarmanual att hitta den typ av olja som behövs, till exempel 10W-30 eller 5W-40. Med hjälp av en typ av olja som är tjockare än rekommenderad tar mer kraft att röra sig genom motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148045.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.