Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Steg-för-steg-instruktioner om kör en pinne skift

Att veta hur man kör en vanlig växellåda är en användbar färdighet i fall du någonsin har behov av att köra någonstans, men har inga andra alternativ än att köra en bil med en pinne skift. Standard sändningar brukade vara vanligare, men nu automatiska växellådor är vanligare. Standard växellådor har en fördel i att de möjliggör mer exakt kontroll över växling. Instruktioner
1

Tryck kopplingen med vänster fot och håll den nere. Håll din högra fot på bromsen. Om du inte trycker på kopplingspedalen när du startar tändningen, kommer bilen stanna ute. Se till att pinnen är i neutralläge.
2

Slå på tändningen. Fortsätt att hålla kopplingen i annars bil kommer att stanna ute. Växelspaken ska fortfarande vara i neutralläge.
3

Sätt bilen i första växeln som du fortsätter att hålla kopplingen nere. Första växeln vanligen placerad klockan 10 på växelspaken. Tryck ner koppling något och när du gör detta, tryck lätt på din högra fot på gaspedalen
4

. Successivt öka trycket på gaspedalen och samtidigt minska trycket på kopplingspedalen. På mindre än en sekund att du ska trycka enbart på gaspedalen. Som varvtal ökar och du hör motorn blir starkare, kommer du hit så småningom friktion punkt där varvtal minskar. Precis innan du kommer till denna punkt är när man vill flytta in i andra växeln.
5

Låt din högra fot från gaspedalen helt och omedelbart trycka kopplingspedalen helt. När du fullt tryck kopplingspedalen med din vänstra fot, flytta växelspaken i andra växeln. Upprepa processen i steg 4.
6

Upprepa steg 4 och 5 för växling till tredje, fjärde och femte växeln.
7

vända processen för nedväxling att bromsa för stopp eller långsammare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149301.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.