Hur du lär dig att köra en pinne Skift

En manuell växellåda kan tyckas knepigt att fungera om du aldrig har provat det. Dock kommer bemästra en pinne skift ger i slutändan du bättre kontroll över hur din bil accelererar och retarderar. Manuellt växlade bilar erbjuder en rad andra fördelar jämfört med bilar utrustade med manuell växellåda. Bilaffärer tar extra betalt för en automatisk växellåda bil, och stick shift bilar generellt ger bättre bränsleekonomi och deras sändningar kräver mindre underhåll. Du behöver inte ta en förares kurs för att lära sig att köra bil stick shift - du kan plocka upp denna färdighet på en eftermiddag och behärska det under några veckors körning. Instruktioner
Innan du börjar
1

Ta bilen stick shift till en tom parkeringsplats. Be en vän, arbetskamrat, granne eller familjemedlem som vet hur man härleda ett fordon stick shift för att köra bilen till partiet för dig. Om du inte kan få bilen till en parkeringsplats, använd din gata under dagtid, när det är lite trafik eller fotgängare aktivitet.
2

Engagera bilens parkeringsbroms. Sätt växelspaken i friläge och spänna fast säkerhetsbältet. Justera förarens stol, om det behövs, så att du kan trycka ner kopplingen hela vägen till golvet med din vänstra fot.
3

testa känsligheten och djupet av kopplingspedalen, vilket sitter direkt till vänster om bromspedalen. Placera höger fot på bromspedalen och trampa ned kopplingen tills den träffar golvet. Var uppmärksam på hur mycket tryck som behövs, låt kopplingen ut och pressa det några fler gånger
4

Memorera placeringen av växlarna i bilen.. Beroende på vilket år, märke och modell, kan växelspaken bilar har minst tre växlar framåt och en bakåt, eller så många som sju växlar framåt och en backväxel. Trampa ner kopplingspedalen och flytta shifter genom varje växlar framåt tills du har memorerat positionen för varje växel i skiftande mönster.
5

Sätt nyckeln i tändningslåset, tryck in kopplingen och börja bilen. Kontrollera att växelspaken är i neutralläge och sedan släppa ut kopplingen. Motorn kommer rev till en ledig varvtal.
Komma igång
6

Bestäm friktionspunkten av kopplingen, där motorn börjar att överföra ström i växel . Sätt växelreglaget till första växeln, sakta släppa ut kopplingen och hålla din fot från gaspedalen. Friktionen punkten av kopplingen sker när du låter kopplingen ut tillräckligt så att bilen börjar röra sig framåt.
7

Lär dig att nå friktionspunkten varje gång du vill gå vidare. Skjut kopplingen igen och tryck på bromspedalen med höger fot för att stoppa bilen. Upprepa steg 1 av det här avsnittet tills du får en verklig känsla för när bilen börjar att gå framåt medan i växeln.
8

Placera bilen i växel, låt foten från kopplingspedalen tills du når friktion punkt och tryck försiktigt på gaspedalen. Köra bilen runt en parkeringsplats på första växeln och upprepa detta steg tills du blir bekväm att gå från en hållplats till körning på första växeln utan att bilen ryck om när du rör dig framåt.
9

Brake till en stoppa genom att trycka in kopplingen, flytta shifter i friläge och applicera tryck på bromspedaler samtidigt. När du har placerat shifter i friläge, släpp upp kopplingen medan du fortsätter att bromsa.
10

Parkera bilen. Ta bilen till ett fullständigt stopp, kontrollera att växelreglaget är i friläge och handbromsen. Kom ihåg att du alltid måste aktivera parkeringsbromsen vid parkering en manuell växellåda bil. Addera Mastering the Gears
11

Upprepa det fjärde steget i föregående avsnitt. När bilen träffar 15 mph, tryck ner kopplingspedalen ner på golvet och flytta in tvåan. Släpp kopplingen när du är på andra växeln och tryck försiktigt på gaspedalen. Runt en parkeringsplats på andra växeln
12

Drive tills du kan styra bilen vid svängar i hastigheter upp till 25 mph .
13

Öva att gå från tvåan till trean i hastigheter runt 25 mph. Sätt bilen i växel, låt foten från kopplingspedalen tills du når friktionspunkten och tryck försiktigt på gaspedalen. Kör från första växeln i tvåans växel, och när bilen slår 25 mph, tryck ner kopplingen till golvet och flytta in i tredje växeln.
14

Öva föra bilen till ett stopp från tredje växeln genom att trycka i kopplingen, flytta växelspaken till neutralläge och att applicera tryck på bromspedalerna samtidigt. Efter att du har lagt på växelreglaget i friläge, släpp upp kopplingen medan du fortsätter att bromsa.
15

övningsköra i låg trafik bostäder eller övergivna kommersiella distrikt. Be din vän att köra din bil på ett område som ser lite trafik. Bemästra din körning och skiftande kompetens på dessa vägar tills du bekvämt kan flytta in och ut ur växlarna samtidigt kontrollera bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145275.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.