Hur man kör en bil

Nästan vem som helst med två armar, två ben och minst ett öga kan få bakom ratten i en bil och flytta den. Department of Transportation utfärdar rutinmässigt körkort till tusentals 16-åringar varje år, och varje år sedan 1998 minst 2.700 av dem har dött bakom ratten innan sin 17-årsdag. Skillnaden mellan att vara en gammal förare och bli en statistik kokar ner till att ha en respekt för maskinen och bibehålla fokus och situationsmedvetenhet vid alla tidpunkter. Saker du behöver Review Ett körkort
En bil
Visa fler instruktioner
1

Sitt i förarsätet på bilen. Ställ din sittplats, ratt och pedaler så att handflatorna kan ligga ovanpå ratten med armbågarna spänd på en bekväm 15-graders vinkel.
2

Förvandla din mobiltelefon avstängd och lämna det så, ställa in önskad radiostation, och berätta alla passagerare att lämna dig ensam. Ingenting som någon har att säga till dig företräde framför tryggt använda din bil. Distraherad körning orsakar mer än 6.000 dödsfall i trafiken varje år. Addera 3

Ställ din chaufför-side spegel så att du kan se passagerarsidans strålkastare på en bil parkerad omkring 50 meter bakom dig. Justera passagerarsidans spegel så att du kan se bilens chaufför-side strålkastare. Ställ in speglarna lodrätt så att horisonten faller på sin mittlinje.
4

Spänn fast säkerhetsbältet och starta bilen. Placera höger fot på bromsen. Titta runt för hinder, människor och djur och sätta bilen i enheten.
5

Låt bort bromsen något, men hålla foten på den för att modulera fordonets hastighet. När foten är helt av bromsen, tryck försiktigt gaspedalen för att accelerera. Tryck på bromspedalen för att sakta ner. Jämnheten är nyckeln för att säkert driva en bil. Ett sätt att träna dig själv för jämnhet är att fylla en kaffekopp med vatten till ca 1/4 tum från kanten och ställ in den i mugghållare. Om något vatten sloshes ut, måste du lugna din körning.
6

Aktivera din tur signal minst 25 meter från vägen och ta upp det på ett kontrollerat sätt.
7 < p> Observera trafiken innan du drar ut på vägen, titta efter en lucka i trafiken strömmen. När du ser en lucka som du bestämmer vara tillräckligt bred, dra ut strax efter den sista bilen passerar dig och accelerera på ett kontrollerat sätt för att komma ikapp.
8

Upprätthålla en ordentlig följande avstånd från bilen framför dig. En bra tumregel för bilar är att upprätthålla åtminstone en två-bil klyftan mellan dig och bilen framför dig hela tiden, allt efter avstånd av minst en bil längd för varje 10 mph över 20 mph. Tailgating minskar din synlighet trafik framåt och förmåga att reagera i tid för att förhindra en olycka, vilket är varför det är nr 1 orsaken till dödsolyckor i Amerika.
9

undvika att fokusera på bilen framför av dig. Han kommer bara reagera på vad som händer framför honom, vilket är varför du bör titta på tre eller fyra bilar framåt hela tiden. Kontrollera din speglar en gång var 30: e sekund.
10

Håll situationsmedvetenhet genom att försöka förutse vad varje bil på vägen är på väg att göra. Du bör försöka förutsäga saker som om en viss bil kommer att dra ut framför dig från en parkeringsplats, om en aggressiv förare är på väg att avbryta er och om bilen bakom kommer bakluckan dig om du ökar efter avstånd. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145569.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.