Hur öppna dörrar Rail bil säkert

Att öppna en dörr järnväg bil osäkert kan leda till allvarliga skador och dödsfall. Dörrar kan lossna och falla ned på arbetare, händer och fingrar kan fastna i löparna och användningen av olämpliga redskap kan leda till skärsår och brutna ben. Järnvägsvagnar genomgår allvarliga slitage under deras användning och detta kan leda till skevhet, knäckning och uppbyggnad av avlagringar som cement, som kan fastna dörrarna på plats. Detta kan göra det svårt att öppna dörrarna på det sätt som de var utformade, men korrekt användning av rätt utrustning minskar risken för skador. Saker du behöver
Handskar
Powered dörröppningen vinsch
Forklift utmätningsbara plug dörröppnare
Gaffeltruck
Vridmoment multiplikator
Visa fler instruktioner
1

Gör en visuell kontroll av löpare och vevar. Deformerade vevar kan lagra energi när deformeras och våren isär när frigjort, orsakar skada. Deformerade löpare kan orsaka att dörren lossnar och faller till arbetstagaren. Kontrollera om stabiliteten i dörren med ett lätt tryck. Skadade dörrar måste kontrolleras av en fackman, innan öppning.
2

Försök att ångra veven hand om detta är standardförfarande i din arbetsplats. Försök inte att tvinga vevar som sitter som detta kan orsaka skada. Om veven inte kommer att öppna för hand använda ett drivet verktyg, såsom en plugg dörröppnare, som vanligtvis måste fästas på en gaffeltruck. Sätt pluggarna på plats över veven handtagen och driva öppnaren från sätet för gaffeltruck, hålla utrymmet mellan dörren och gaffeltruck klara av människor.
3

Öppna dörren långsamt , skjuta från sidan med din kropp placerad så att den inte kommer att fångas om dörren eller rubbas last faller. Öppna en tum eller två och kontrollera stabiliteten på dörren i skenan och lasten inuti innan du öppnar helt. Försök inte att tvinga dörren om det inte öppnas.
4

Använd en motordriven öppning vinsch om dörren inte öppnas lätt under manuell insats. Placera vinschen till sidan av bilen och sätta kroken av förankringselementet kedjan runt kanten på rälsbussen. Fäst vinschen kroken runt kanten av skenan bildörren och öppna långsamt, står säkert runt sidan av rälsbussen som du använder vinschen om något dras loss. Låt aldrig någon komma nära dörren medan vinschen är i drift.
5

Använd vridmoment multiplicera anordningar för att öppna hopper dörrar för bilar som används för att transportera cement eller andra sådana material. Montera verktyget ordentligt och vrid, inte använda improviserade föremål såsom järnstänger som kan glida och orsaka skador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145785.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.