Hur bogsera med Sedaner

Körning med släpvagn kan lägga mångsidighet till din sedanmodell. Oavsett om du ska flytta möbler eller ta en husbil på semester, att veta hur säkert att koppla en släpvagn till din kombi är viktigt. Alla fordon har gränser för sina bogsering kapacitet och vissa fordon kan inte bogsera alls. Instruktionsboken för fordonet kan berätta denna information, men det är ditt jobb att hålla sig inom de begränsningar för att garantera en säker resa. Instruktioner
1

Bestäm dig sedanmodell bogsera kapacitet från instruktionsboken. Den maximala släpvagnsvikt är den viktigaste nummer.
2

Bestäm skumt kapacitet. Denna information kan hittas på skumt. Klass I (upp till 2000 pounds), klass II (upp till 3500 pounds), Klass III (upp till 5000 pounds) och klass IV (upp till 10.000 pounds). Om din sedan inte har en hake, en mekaniker installera en.
3

Bestäm vikten för släpvagnen och last ska dras. Vikten av släpvagnen ska placeras på informationsskylten enligt GTW, eller grov släpvagnsvikt. Jämför siffrorna för att avgöra om det sedan är kan bogsera trailern säkert
4

. Fordonet och hitch bogsera kapacitet måste vara större än släpet och lasten är totalvikten.
5

Tillbaka upp sedan till släpet, med en vän för att guida dig. Sänk trailern tunga på dragkrok och lås den på plats. Lås spärren med ett skumt stift. Bifogat släpets kedjorna på fordonet. Den vänstra kedjan kommer att fästa på den högra sidan och den högra kedjan kommer att fästa på vänster sida.
6

fästa släpets elektrisk anslutning till bilens mottagare. Gå runt släpet och fordon att dubbelkolla alla anslutningar. Se till att bilen och släpvagnen är i skick. Det är klokt att testa släpets lampor före varje resa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145790.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.