Hur man kör en 18 Hastighet Rig

jämfört med att köra en vanlig bil, kör en 18-speed rigg kan anses svårare och utmanande minst sagt. Detta beror på det faktum att en rigg behöver använda en stor uppsättning av kugghjul för att driva ett säkert och effektivt på vägen. Lastbilar och stora riggar kan utrustas med nio, 10, Super 10, 13 och 18-växlade beroende på storlek och utformning av lastbilen och motorn. Saker du behöver
Bruksanvisning
Visa fler instruktioner
Preperation
1

Kontrollera din lastbil före slå ut vägen. Det är bäst att alltid utföra en 360-graders kontroll av alla operativsystem för din lastbil. Instruktionsboken ger dig en heltäckande guide på checklista som du måste utföra innan en lång resa. Detta kommer att omfatta kontroll av motor och transmission vätskor och däcktryck.
2

klättra ombord på riggen och justera sätet efter ditt tycke. Se till att du är bekväm och alla reglage är inom räckhåll
3

Sätt in nyckeln i nyckelhålet i instrumentpanelen;. Slår att låta glödstiften värms upp. Du kommer att höra ett svagt pip eller ser ett ljus på instrumentpanelen som indikerar att motorn är redo att starta. Vrid nyckeln för att få den stora diesel till liv.
Shifting
4

Steg på kopplingspedalen och förbereda sig för att flytta. Proceduren beror på märke och modell av din bil. En typisk 13-speed rigg har sex-skift positioner med neutralt i centrum. Det finns en paddel på instrumentbrädan och en röd knapp på skiftenheten som behöver lyftas och pressas följaktligen beroende på typen av lastbil. En 18-speed rigg liknar flytta en 13-speed rigg men den röda knappen ska användas för att skifta högre uppsättning av redskap.
5

Växla ner och till höger om första växeln. Andra växeln är upp och centrum. Tredje stället är ute och centrum. Fjärde växeln är uppåt och åt höger. Femte växeln är nedåt och åt höger och sjätte växeln kan gripas genom att dra paddeln upp samtidigt bedriva spaken uppåt och centrum.
6

Engagerande sjunde växeln är i samma position som i sjätte, men du måste . flytta den röda knappen på reglaget till framsidan

Engagera högre följer ett typiskt mönster: åttonde växeln är paddla upp, röda knappen igen, flytta tillbaka och centrum. Nionde redskap är detsamma som åttonde växeln men röda knappen måste ställas in på fronten. Paddla upp, skiftade röda knappen igen, växla upp och rätt för 10: e växel. Elfte växel är samma som 10: e växel, men med röd knapp på framsidan. Tolfte redskap är paddla upp, skiftade röda knappen igen, shifter ner och höger. Trettonde redskap är detsamma som 12: e växel, men med röd knapp flyttas fram. Fjortonde genom 18th redskap kräver att du använder den röda knappen vid växling som anges på växelmönstret områdesvalknappen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145821.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.