Hur man kör en manuell bil med standard Transmission

En manuell växellåda är utrustad på de flesta basmodeller för moderna bilar. De som har ägt bilar med manuella växellådor kommer att säga att de lärde sig att köra en bil med en vanlig växellåda eftersom de hade till. Om du inte vet hur man kör en bil med en pinne skift bör du lära dig hur i fall du någonsin behöver för att köra en bil som har en manuell växellåda i stället för en automatisk. Instruktioner
1

Ta manuell växellåda fordonet till en tom, plan parkeringsplats. Har någon köra dig dit. Det är bäst att du lär dig att köra en pinne övergång från trafiken. Ta del av belysningsstolpar och andra föremål på parkeringen för att undvika när du kör.
2

Stäng av bil utanför och dra åt parkeringsbromsen. Sitt i förarsätet. Trampa ner kopplingspedalen med din vänstra fot. Kopplingspedalen är pedalen längst till vänster. Placera din högra hand på växelspaken och flytta handtaget genom växlarna, med början på första växeln och rör sig genom den sista växeln och sedan tillbaka från den sista växeln till den första. Vara medveten om alla de redskap och hur shifter flyttar in dem. Placera bilen i friläge och tar bort foten från kopplingspedalen.
3

Tryck ned kopplingen med vänster fot igen. Låt din högra fot vilar på golvet medan du rör kopplingspedalen in och ut. Försök att vara så smidigt som möjligt när man trampar och släpper upp kopplingspedalen. Nu placera din högra fot på bromspedalen och trycka den medan du flyttar kopplingspedalen in och ut. Dessa rörelser är viktiga för att manipulera växlarna i transmissionen korrekt när du kör.
4

Trampa ner kopplingspedalen och bromsen med växelreglaget i friläge och starta bilen. Ta bort foten från bromspedalen, men fortsätter att hålla kopplingen trampas ner. Nu lossa nödbromsen om du är på en plan yta.
5

Håll din högra fot under bromspedalen men trampar inte det. Sakta börjar släppa kopplingspedalen. Om bilen är i första växeln bör börja röra som kopplingen ingriper när pedalen släpps. Trampa ner kopplingen så fort bilen börjar röra sig framåt. Detta är kommer att berätta hur långt kopplingen kommer att släppas innan kopplingen griper in. Upprepa proceduren tre gånger för att vänja sig motorn och kopplingen arbetar tillsammans.
6

Placera din högra fot över gaspedalen utan att trycka det. Släpp kopplingen tills bilen börjar röra sig framåt och när den gör det trycker ned gaspedalen långsamt för att ge bilen tillräckligt med gas för att fortsätta att gå framåt. Tryck ner kopplingspedalen ner, låt upp på gas och flytta väljarspaken i andra växeln. Släpp kopplingen och fortsätta att utöva påtryckningar på gaspedalen. Bilen är nu i andra växeln. Upprepa processen när du växla upp genom växlarna.
7

Tryck på kopplingspedalen och bromsen för att bromsa bilen ner till nedväxling i en lägre växel. Växling upp genom växlarna kräver att du gå snabbare och snabbare på vägen upp. Nedväxling kräver att du går långsammare och långsammare när du växla ner.
8

När du har bemästrat den plana ytan, ta bilen till en väg med en kulle, företrädesvis med liten eller ingen trafik. Avbryta halvvägs uppför backen och dra åt parkeringsbromsen. Sätt foten på bromsen och trycker på kopplingen och sedan lossa nödbromsen. Lätta på kopplingen och ge gas pedal samtidigt. Start i backe är utan tvekan den svåraste aspekten av att köra en pinne, så se till att få in massor av praktiken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145643.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.