Hur man växla med en koppling på en ATV som rider

ATV kan tyckas vara en lättare att rida version av motorcykeln. Efter allt, har ATV fyra hjulen på marken hela tiden. Men oavsett om du rider på två hjul eller fyra, måste du veta hur man flytta en manuell växellåda, komplett med koppling, innan ridning någonstans på allmänna vägar. Men frukta inte, ny ryttare - med lite övning kommer du att flytta genom växlarna som ett proffs. Saker du behöver
ATV
utrymme att öva
Visa fler instruktioner
1

Få på ATV. Se till att du sitter bekvämt och i en säker position. Vrid tändningsnyckeln till "ON" läget, sätta ATV i friläge och tryck på startknappen för att starta ATV. In kopplingshandtaget
2

Pull, som ligger på vänster sida av styret, och Tryck shifter ner till första växeln. Långsamt släppa kopplingen tills du känner den punkt där den aktiverar. Öva tills du har en bra känsla för denna plats i spaken pull.
3

Släpp kopplingen långsamt tills du känner att ATV börjar "pull" och sakta rulla på throttle. Släpp kopplingshandtaget helt för att börja rida på första växeln.
4

Pull in kopplingen när du når toppen av den första växeln sortiment. Tryck växelspaken upp i andra växelläget. Långsamt släpper kopplingen och tillämpa gaspådrag, precis som att ta av i första. Du är nu på andra växeln.
5

Fortsätt flytta på detta sätt som du cyklar. När du är redo att sakta ner eller stanna, dra in kopplingen, bromsen med höger hand och höger fot, och växelspaken ner genom växlarna. Släpp kopplingshandtaget långsamt i varje växel när du arbetar dig ner växel sortiment till ett stopp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145318.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.