Dashboard Varning ljusledare

Bilar blir allt mer tekniskt avancerade med ökande möjligheter för fel och felaktiga system. Att veta vad de grundläggande instrumentpanelen Kontrollamporna anger är viktigt så att du vet vad du ska göra om en av dem blir belysta. Enligt en undersökning från AA personliga lån publiceras på TheAA.com, skulle 47 procent av kvinnorna och 33 procent av män inte korrekt identifiera betydelsen av grundläggande varningslampor. Oljetryckslampan

En oljetryckslampan är oftast röd och vanligtvis har en bild av en olja kan med en droppe olja kommer från slutet. Denna lampa tänds när tändningen slås på och sedan slocknar när systemet kontrollerar funktion, enligt TheAA.com.

Dra över till en säker plats och stäng av motorn om den lyser på eller tänds när du kör. Ljuset kan indikera ett allvarligt låg oljenivå eller annan oljetryck relaterade problem. Kontrollera oljenivån på stickan och avgöra om din bil behöver olja till den. Om det behövs, fyll på olja och starta motorn. Ljuset ska gå ut inom kort.

Inte köra din bil om oljetrycket lampan lyser trots en korrekt oljenivå. Söka hjälp av en kvalificerad mekaniker att diagnostisera problemet.
Check Engine Light

kontrollera motorn ljuset ofta tänds under körning, och det kan tyda på ett antal problem. Den gula lampan kan läsa "Check Engine" eller det kan visa en bild på ett motorblock.

Gult betyder fortsätt med försiktighet. Fortsätt att köra bil om du märker ett symptom på ett problem. Planera för att få din bil till en mekaniker för diagnos så snart som möjligt, men anser inte att det är en nödsituation.

Kontrollera motorns lampor kan tyda på ett problem med det låsningsfria bromssystemet, krockkuddar, utsläpp komponenter eller helt enkelt en misslyckad sensor (detta är ganska vanligt), enligt TrustMyMechanic.com.
p Om din motor ljus är rött, parkera bilen så fort som möjligt och ringa för att få hjälp. En röd lampa indikerar ett mer omfattande problem.
Batteri Ljus

Batteriet varningslampa visar att du avgiftssystem är felaktig. Indikatorn har en bild av ett batteri på den.

Kontrollera ditt batteri för att se om anslutningarna är ordentligt ansluten till batteriet. Om lampan lyser kan du ha en trasig generator rem eller en dålig generator. Om någon av dessa är sant, kommer bilen sluta köra så fort den lagrade laddningen i batteriet är urladdat. Söka hjälp av en mekaniker så snart som möjligt och få bilen till en säker plats utanför vägen.
Varningslampa för bromsljus

Bromsen varningslampan är röd och vanligtvis innehåller en bild av ett utropstecken i en cirkel. Om denna lampa tänds det kan tyda på en engagerad parkeringsbroms eller låg bromsvätska. Om dina bromsar inte verkar fungera ordentligt och din parkeringsbromsen är inte engagerad, stanna fordonet långsamt och tillkalla hjälp. Addera ABS

ABS lampa indikerar ett problem med det låsningsfria bromssystemet. Denna gult ljus betyder inte att du inte kan köra bilen, men bromssystemet kan ha fel. Fortsätt köra så länge du inte märker en bromsning problem, men få kontrollera bilen så snart som möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145316.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.