Hur man lägger in en Motorcykelmotor på en Go-Kart

Anpassning en go-kart med en motorcykel motor är ett projekt som, samtidigt komplicerat, kan fortfarande åstadkommas med enkla handverktyg och en bra plan. Det är en bra idé att undvika att låta små barn att leka på en motorcykel-drivna go-kart bygger helt enkelt på den lätthet med vilken de kan skadas. För ansvarsfulla vuxna, däremot, är spänningen berusande. Välj en liten motorcykel motor för din första bygg - 250cc till 500cc encylindriga eller parallell tvåcylindriga motorcykel motorer finns tillgängliga från lokala gårdar motorcykel skrot, vanligen med överföringen ingår i inköpspriset. Mer kraftfull, större V-twin motorer är alldeles för stark för detta bygga, kräver ytterligare strukturellt stöd och bur konstruktion. Om möjligt, köpa en motor som du kan höra att köra själv. Saker du behöver
3/8 hylsa set
Metal inert gas (MIG) svetsare
Fuel line slang för att matcha motorns bränsleledningar
bultar, brickor och muttrar
Graph papper
Pencil
3/4-tums fyrkantsstål stock slang
Visa fler instruktioner Review bort Go-Kart Motor
1

Ta bort den gamla gokart motor med uttaget set, behålla gaspedalen länkage och fästpunkter.
2

Avlägsna gokart-sändning och drivrem eller kedja.
3

Bestäm den totala storlek och monteringsläge motorn du ska installera i go-kart. Kontrollera att avgasröret kommer ledas tillräckligt långt från huvudet för att undvika obehag.
Design fästpunkterna för motorn
4

Använd rutat papper och en penna för att lägga ut hur motorn kommer att placeras i go-kart. Kontrollera att transmissionen slutväxel kommer att radas upp med drevet på bakaxeln av go-kart.
5

bilda den nya fästpunkter med 3/4-tums fyrkantig stock tube stål. Motorcykel motorer tenderar att ha tre fästpunkter - två på framsidan och en på baksidan. Utnyttja alla dessa fästpunkter för säkerheten. Test-fit bitarna enligt diagrammet. På grund av de ytterligare vikt, se till att motorn är monterad så lite som möjligt i ramen.
6

Installera nya fästpunkter med bultar dem fast på ramen eller svetsa dem på plats.

7

Test-passa motorcykeln motorn på plats, se återigen att kedjan dreven in ordentligt. Skruva fast motorn på plats. Addera Montera delar
8

Montera kedjan, ny bränsleledning, accelerator koppling och koppling koppling. Du kan tillverka antingen en hand-manövrerad eller kopplingspedalen utnyttjar delar överblivna motorcykel. Det kan vara enklast att använda handen kopplingen fäst vid ratten för detta ändamål.
9

Installera startkontakten och sedan koppla en motor Kill Switch mellan batteriet och tändstiftet för manuell drift i händelse av en nödsituation.
10

Prime motorn med bränsle, så att vevhuset har fräsch olja, och att tändstiften är i gott skick. Bära hjälm, sedan få in och starta nya go-kart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118451.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.