2003 Yamaha Big Bear Felsökning

En sport utility ATV, släppte Yamaha först Big Bear gör av quad 1987. Sedan dess har quad s teknik bara förändrats något, med de senaste modellerna som finns i en 400 cc motor i stället för den ursprungliga 350 cc. De 2003 modellerna presenterade också en 400 cc motor som skulle kunna få problem att driva och starta över tiden. I sin Big Bear bruksanvisning, rekommenderas Yamaha vissa felsökningssteg innan quad till en återförsäljare för reparation. Saker du behöver
Bensin (blyfri) katalog Compression mätare
torr trasa
tändstiftsnyckel
NGK DR8EA tändstift
12 volt, 18 ampere-timmars batteri

Visa mer instruktioner
Fuel
1

kontrollera bränslenivån i tanken om motorn inte körs eller starta. Fyll på med blyfri bensin om det inte finns någon bränsle.
2

Vrid bränslekranen till "RES" och starta om Big Bear om det finns en viss mängd bränsle. Fortsätt till komprimering systemkontroll Om motorn fortfarande inte startar.
3

Kontrollera skräp i bränslekranen, om det redan finns tillräckligt med bränsle i tanken. För att göra detta, stäng av bränslekranen, ta bort bränsleledningen, och vrid bränslekranen igen.
4

Observera bränsleflödet. Om inget inget flöde eller om bränslet blandas med skräp, tyder detta på att bränslekranen är smutsig. Rengör, ihop bränsleslangen, och starta om motorn. Gå vidare till kompression systemkontroll Om motorn fortfarande inte startar.
Compression
5

startmotorn.
6

Använda en kompression mätare, se till att komprimering är mellan 140 och 160 pounds.
7

Ta quad till en Yamaha-återförsäljare och få dem inspektera detta system om det inte finns tillräckligt med kompression.


Tändning
8

Ta bort tändstiftet och inspektera elektroden.
9

Torka med en trasa om elektroden är våt.
10

Fäst tändhatten och jord i chassit.
11

använda startmotorn.
12

gå vidare till inspektion av batteriet om gnistan är stark, eftersom det indikerar att tändsystemet fungerar korrekt.
13

Inspektera och byt med en NGK DR8EA pluggen om originalet är skadat.
14

Ställ gnistan stiftgapet mellan 0,024 och 0,028 inches.
15

Prova startmotorn igen. Om det fortfarande finns en svag eller obefintlig gnista, föra Big Bear in för reparation. Addera Batteri
16

Använd elektrisk startmotor och lyssna på motorn vända över till kontrollera batteriet. En snabb motor omsättningen indikerar att batteriet fungerar.
17

ladda batteriet till 12 volt om motorn slår över är långsam.
18

Kontrollera batteriets anslutningar och se till att de är täta. Ersätt med en ny 12 volt, 18 ampere-timmars batteri om anslutningar eller original batteri verkar vara skadade.
19

Prova startmotorn igen. Ta quad till en Yamaha återförsäljare för inspektion om motorn fortsätter att vända långsamt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118282.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.