Hur Wire en Trailer Socket

Trailer uttag, vanligen kallade dragkrokar, är en terminal nav placerad på baksidan av dragfordon - intill bogsera paket - som förmedlar elektriska signaler till släpet. Även om de har tillverkats i flera konfigurationer, platta fyra och runt sju stift missöden är branschstandard för dragfordon och släpvagnar som kan drivas på icke-specialister körkort. Inkoppling endera av dessa missöden till en redan existerande sele är en okomplicerad projekt. Saker du behöver
Flat fyrstifts skumt
Omgång sju-stifts dragkrok (tillval) katalog kniv
Wire strippor
Lödning kit
Shrink-wrap isolering kit
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

placera selen som kommer att leverera ström till släpvagnskontakten där du kan arbeta utan hinder. Använd en kniv för att separera den yttre hylsan av selen från de inre trådarna. Var mycket försiktig med att inte skada färgkodade isolering skydda varje enskild tråd.
2

Strip en centimeter av isoleringen från varje av de färgkodade kablarna. Tvinna de blottlagda koppartrådarna i varje tråd med fingrarna tills du har fyra eller sju tight, rep-liknande flätor.
3

Anslut kablarna i kabelstammen till ledningarna från släpfordonsuttaget Om du monterar en platt fyra-pin uttag. Skala en halv centimeter av isoleringen från ledningarna är anslutna till uttaget och vrid dem i flätor, sedan vrida varje par av färgmatchad-trådar tillsammans, använd en lödning kit för att göra kopplingen och en shrink-wrap kit för att isolera den.

4

Fäst trådarna i selen till terminalerna i släpfordonsuttaget om du monterar en runda sju-pin uttag. De färg-till-terminal antal anslutningar är följande: vit till terminal ett, blå till terminal två, brun till plint tre, svart till terminal fyra, gul till terminal fem, grön till terminal sex och lila till terminal sju (i mitten ). Använd en skruvmejsel för att dra åt fästskruven i slutet av varje terminal ner över dess matchande tråd tills tråden låses på plats.
5

använda plast buntband zip för att fästa selen och uttaget där den är tillgänglig för användning, men kan inte drabbas av oavsiktlig skada.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118452.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.