Atwood G6A-8E Felsökning

Atwood G6A-8E är en varmvattenberedare avsedd för mobil användning i fritidsfordon. Flytande propangas avlossar det och det har en vattenkapacitet på 6 liter. Burner tändningen är helt elektroniskt, vilket eliminerar en kontinuerlig pilot, och du kan komma åt de flesta funktioner varmvattenberedare via en enda utanför luckan. Värmaren mäter 16 inches bred och 12,5 inches hög och väger 25 pounds. Det krävs en minsta flytande propan tryck av 11 inches vattenpelare. De ursprungliga fabriksinställningarna för vattentemperatur är 140 grader Fahrenheit. Instruktioner
Underlåtenhet att Ignite
1

Kontrollera elektronisk tändning säkring på tändaren modulkortet om brännaren inte antänds. Kontrollera att kretskortet är inte kortsluten till jord innan säkringen byts.
2

Ersätt säkringen med en 2-amp mini ATO stil säkring. Kontrollera spänningen överstiger 14 volt till enheten och se till att den termiska cutoff säkringen inte har smält, om brännaren inte tänder efter säkringsbyte. Addera 3

Kontrollera elektroden spetsen på elektronisk tändare för spruckna porslin. Kontrollera att elektrodavståndet på tändaren är 1/8 tum.
4

Avlägsna tändaren styrelse och rengör kontakterna i plint med ett suddgummi om drift av tändaren modulkortet är intermittent.
5

Undersök relativa läget av brännaren och gasen ventilblocket för att kontrollera att de är i linje med varandra.
Poor Fuel Combustion

6

Beakta färgen på lågan att diagnostisera dålig förbränning tack vare ett igensatt brännarrör. Om lågan färg har ändrats från blått till gult, skruva loss skruven som håller luftspjället och skjut luftspjäll ner brännarröret att tillåta åtkomst till röret.
7

Kör en flexibel stålborste ner brännarröret tills det syns i slutet av röret för att rensa obstruktion orsakad av spindlar, getingar lera eller andra insekter från brännarröret.
8

Byt luften slutaren i rätt position.

Obehaglig lukt
9

Flush svavelväte (ruttna ägg) lukter från värmaren.
10

Stäng av huvudströmbrytaren vattenförsörjning, avlopp värmaren och sätt tillbaka avtappningspluggen. Avlägsna tryck-temperatur-säkerhetsventilen.
11

Häll en lösning av 4 delar vinäger och två delar vatten i värmaren tanken. Cycle värmaren genom normal drift fyra eller fem gånger med lösningen i tanken.
12

Töm tanken och skölj med färskvatten från en slang eller lufttryck i minst 5 minuter. Byt avtappningspluggen och tryck-temperatur säkerhetsventil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118704.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.