Hur man lägger in en Street Bike Motor i en golfvagn

Installera en motorcykel motor i en golfbil är en ganska utmanande företag, men med tålamod, hittar du att processen kan vara förvånansvärt lätt att åstadkomma. I motsats till att installera en motorcykel motor i en go-kart, kommer du behöva byta bakaxel golfbil om det inte är utrustat med antingen en rem eller kedja drivhjul. Annars är processen densamma. Saker du behöver
3/8-tums Hylsnyckelsats
Automotive pallbockar
Tigersåg
MC batteri
Startkontakt
Motorcykel kopplingshandtaget och länkage
Heavy-mätare fyrkantsstål stock slang
Visa fler instruktioner Review bort onödiga delar från Golf Cart
1

Support golfbil på pallbockar och ta bort alla onödiga delar. Använd socket set och skruvmejslar för att ta ur batterierna om golfbil är elektrisk, liksom de bakre karossdelar, säte och tak.
2

Unbolt bakaxeln från suspensionen. Om bakaxeln fördelningsväxeln kan användas, kassera detta steg. Användbara överföringslådor omfatta modeller golfbil använder kedja eller remdrift. Mest elektrisk golfbil bakaxlar kommer inte kunna återanvändas.
3

Ta bort den gamla golfbil motor. Om golfvagnen är elektrisk, kommer motorn sannolikt att integreras i bakaxeln. I dessa fall, ta bort bakaxeln och motorn som en enhet.
Bestämma lämplig monteringsplats för Motorcykelmotor
4

Test-passa motorcykeln motorn på plats Var noga med att lämna utrymme för bakaxeln och fjädringskomponenter. I de flesta fall, kommer modifikationer att bli nödvändigt att kroppen av golfvagnen efter att motorn är monterad. Motorcykeln Motorn bör monteras så nära mitten av golfbil ram som möjligt för att distribuera vikten jämnt. Du kommer att rensa kroppen golfbil i senare steg vid behov. Se till att du lämnar gott om utrymme för golfbil bänk.
5

Hitta en ny bakaxel vid behov. Möjliga alternativ inkluderar bakaxlar från ensitsiga ATV, skrotade eller skadade sida vid sida ATV eller ens golfvagnar med rätt axel drevet.
6

Tillverka motorcykeln motorns fästen med grova fyrkantig stock stålrör. Försök att hålla motorn som låg på marken som möjligt för att hjälpa till att sänka golfbil tyngdpunkt. Detta kommer att hjälpa till att förhindra tippning olyckor. Tänk också på placeringen av den bakre änden drevet i förhållande till motorns drivhjul. De bör väl rada upp.
7

Montera motorn och bakre änden på plats, dra åt alla kopplingar.
Montera resterande delar
8

Montera resterande delar, bland annat montering av gastank, kör bränsleledningar till motorns förgasare och montera drivremmen eller kedja.
9

Kör gasreglaget koppling till motorns förgasare, då installera motorcykel-stil växel på golvet där det är lättåtkomligt. Montera kopplingen som en hand-aktiverade montering antingen på ratten eller på en stolpe monterad på brädan. Du kan också montera växeln och kopplingen som en enhet om du monterar kopplingshandtaget på en förlängd växelspak församling.
10

Installera det nya batteriet och köra anslutningarna till startmotorn dirigeras via motorcykeln startkontakten. Installera kroppen golfbil, skära plasten med en tigersåg behov att rensa motorkomponenter.
11

Prime motorn med bränsle och fyll bränsletanken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118450.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.