Hur man tänder en Pop-Up Camper Furnace

Propan, i vardagligt tal kallas gasol eller gasol, är en färglös kolväte. Även giftfritt och nästan luktfri, kan propan utesluta syre från en atmosfär eller explodera. Av dessa skäl etylmerkaptan tillsätts för att ge det den välkända "ruttna ägg" lukt. Det används i en husbil för att driva vatten och värmare utrymme, och för konvektion ugnar och spis-top brännare. Pop-up campare är vagnar med mjuk-sidiga toppar som sträcker sig upp från ett stelt "bas låda," med sovande områden i båda ändar. Vissa pop-up campare har propan ugnar för uppvärmning, vilket måste lysa i en strikt ordning. Saker du behöver Flighter Long-nosed ljusare
Visa fler instruktioner
1

Rådfråga tillverkarens litteratur eller titta på fallet av ugnen, eller på insidan av frontpanelen eller på instrumentbrädan, för ett klistermärke ger bruksanvisningen. Läs alltid anvisningarna som är specifika för din ugn modell.
2

Se styrenheter korrekt växlas. Det kommer att finnas en kontrollpanel, ofta med en on /off knapp och ett skjutreglage eller digital styrning som en vanlig termostat. Flytta reglaget till "på" läge. Om en andra switch finns med "ugnen" och "Luftkonditionering" alternativen, flytta omkopplaren till ugnens läge. Flytta skjutreglaget till dess hetaste läge.
3

Lyssna på ugnens air-mover fan att börja springa, vilket det oftast gör mellan en halv minut och minut efter att termostaten är inkopplad vidare. Fläkten kommer att pågå under en föreskriven tid för att ventilera eventuella propan som kan ha läckt in i förbränningsrummet, vilket minskar risken för okontrollerad antändning (explosion). Om piloten ljuset brinner, kommer det att ta mellan en ytterligare en halv minut och en minut för ugnen att antändas.
4

Kontrollera om din pilot ljus brinner om ugnen inte antänds . Typiskt ugnen kommer att ha en felsäker tändlåga kallas ett termoelement. Denna anordning förhindrar huvudflödet av propan till brännarna om piloten ljuset inte brinner, och har inte brunnit en föreskriven tidsperiod, vanligtvis från en halv minut till en minut.
5

Vänta en föreskriven tid, vanligen mellan två och fem minuter, för piloten ljuset säkerhetsmekanism för att nollställa. Under denna period kontrollera att termoelement, en bi-metall sond, korrekt ligger. Den får inte vidröra jet pilot ljus men skall placeras så att den är i spetsen av flamman när piloten ljuset brinner, ett avstånd av ca 1 tum från piloten ljus stråle. Kontrollera också att propan utbudet är påslagen vid tanken regulator.
6

Använd en grill tändare med en lång näsa för att tända piloten. Dessa finns tillgängliga från någon camping utlopp, hem förbättring lager eller stort hushåll butik. Tända tändaren och håller sin flamma för piloten dricks. Tryck en pilot lampa omställning som bör vara tydligt märkta, och håll knappen nere samtidigt tända piloten. Håll knappen intryckt i ytterligare 30 sekunder.
7

Släpp pilot lampa omställning. Kontrollampan förblir brännande, och termoelementet värms upp. Kör igenom tändning rutiner igen, och ugnen bör skjuta upp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118247.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.