Hur man reparerar en 1999 Polaris Sportsman 500

En kraftfull quad Polaris verktyget är Sportsman 500 är en av bolagets längsta fabrikat. Den debuterade 1999, och Polaris var fortfarande släppa nya modeller från och med 2011. Trots mindre teknik och stil skillnader mellan olika år, har stor ingenjörskonst varit genomgående i alla Sportsman 500 modeller. För att hjälpa ägarna med smärre reparationer, har företaget ingår felsökningstips i Sportsman 500 bruksanvisning som specifikt behandlar vanliga problem med bränslesystemet, tändstift, batterier, och kylsystem. Saker du behöver
bensin (blyfri eller blyad, med en pump oktantal av "87" eller högre) katalog Wrench
tändstiftsnyckel
NGK BK5RE byte tändstift
Wire tjockleksmätare
Tändstiftsgap Tool Review 12 volt 14 ampere timmars batteri
Wire-borste
1 msk bakpulver blandat med 1 kopp vatten
Clean butik trasa
Separat batteriladdare
Högkvalitativ aluminium kompatibel frostskyddsmedel
Destillerat vatten
Funnel
Visa fler instruktioner
Fuel
1

Kontrollera systemet bränsletillförseln om Sportsman 500 kör oregelbundet, bås, slår bakut, eller om startmotorn fungerar men motorn startar inte.
2

Se till att bränslet ventilen vrids till "On." Annars kan det Sportsman 500 får inte bränsle eller fungera. Bränsleventilen brytaren är placerad på vänster sida av quad främre instrumentpanelen.
3

Kontrollera bränslenivån via bränslemätaren, som ligger på höger sida av frontpanelen. Om bränsle nivåer nära eller på "Tom," tanka med bensin. Antingen blyfri eller blyad bensin är lämpligt i Sportsman 500, så länge som den har ett antal pump oktantal på 87 eller högre.
4

Kontrollera skicket av bränslet i tanken om tanken innehåller tillräckligt med bränsle nivåer. Rinnande eller gummiliknande återstod indikerar att bensinen kan vara förorenad. Ta quad till en återförsäljare för att få bränslesystemet dräneras om så är fallet. Addera Tändstift
5

Kontrollera tändstiftet om motorn går ojämnt eller backfires . Tändstiftet är beläget inom Sportsman 500 s encylindriga i motorn fallet.
6

bort tändhatten. Skruva och ta försiktigt bort tändstiftet från cylindern med en tändstiftsnyckel.
7

Undersök isolatorn tips i slutet av tändstiftet. Det bör vara ljusbrun eller ljusbrun. Om det bränns eller skadas, ska tändstiftet bytas. Den 1999 Sportsman 500 tar en NGK BKR5E tändstift bara.
8

Mät gapet tändstiftet med en mätare trådtjocklek. Tändstiftet gapet är bredden mellan haken i ena änden av pluggen. För Sportsman 500, måste detta gap mäta exakt 0,028 inches.
9

Använd en gnista verktyg stiftgapet att dra denna krok bredare om gapet är för smal.
10

Tryck kroken mot en plan, hård yta om avståndet är för stort.
11

Använd tändstiftsnyckel att installera tändstiftet och byt tändhatten. Starta motorn och ta Sportsman 500 i butiken om förbränningsmissar, motorstopp eller uteblir. Addera Batteri
12

Kontrollera batteriet och laddning om startmotorn inte fungerar. Om du vill kontrollera, använd Sportsman 500 s elstart och lyssna. Om motorn omsättning är långsam eller om det inte finns någon motor vända, kan det finnas ett problem med batteriet.
13

Avlägsna Sportsman 500 batteriet genom att lossa de band som håller den på plats och batteriluckan . Koppla den svarta kabeln, följt av den röda. Lyft ut batteriet ur quad utan att tippa det.
14

Inspektera batteripolerna. Dra åt dem om de är lösa med en vanlig skiftnyckel.
15

Använd en tråd-borste för att avlägsna eventuella korrosion som kan ha samlats vid terminalerna. Rengör ovansidan av terminalerna noggrant med en lösning av en kopp vatten och en matsked bakpulver. Torka av polerna med en ren trasa.
16

Byt ut batteriet om den ursprungliga var svårt korroderade eller skadade. Den 1999 Sportsman 500 tar en 12 volt, 14 ampere-timmars batteri.
17

Ladda batteriet med en separat batteriladdare.
18

tillbaka batteriet. För ominstallation, bör den röda kabeln anslutas först, följt av den svarta kabeln. Återgå batteriluckan och tätt göra om batteriet remmar.
19

Ta Sportsman 500 till butiken om startmotorn problemen kvarstår.
Kylsystem

20

Kontrollera kylsystemet om Sportsman 500 överhettas.
21

Börja med att skruva loss och ta bort den vänstra sidopanelen i Sportsman 500 för att komma åt flaskan kylarens.

22

Inspektera kylvätskenivån i denna transparenta tanken. Kylvätska bör mäta mellan de lägsta och högsta märken på sidan av flaskan.
23

Refill återhämtningen flaskan med kylarvätska om nivån är lägre än den lägsta markeringen. För Sportsman 500, rekommenderar Polaris en kylvätska blandning av 50 procent högkvalitativt aluminium kompatibel frostskyddsmedel och 50 procent destillerat vatten. Skruva på locket återhämtning flaskan tillbaka på plats och installera den vänstra sidopanelen.
24

Kontrollera kylarens kylvätska nivåer om återhämtningen flaskan var helt tom. För att komma åt kylaren, öppnar Sportsman 500 främre lock och dra öppna luckan.
25

Ta bort kylarens tryck på toppen av kylaren och inbördes inne i tanken. Om kylvätska nivåer under botten av radiatorn påfyllningshalsen, fyll på samma kylvätska som anges ovan. En tratt kan hjälpa denna process.
26

Fill kylvätska tills nivåerna når botten av radiatorn påfyllningshalsen och skruva trycklocket tillbaka på plats. Fäst luckan och stäng den främre rutan.
27

Ta Sportsman 500 i för reparationer om quad fortsätter att överhettas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118490.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.