Hur Wire Up Electric släpvagnsbromsar

Användbar information om hur man koppla upp elektriska släpvagnsbromsar. Instruktioner
1

Först, prova lyckan med någon /alla manualer för ditt fordon och /eller släp. Du bör kunna hitta det du söker där. Men om du inte har de manualer, eller att informationen inte har lämnats, då denna information kan hjälpa dig. Färgen av trådarna är vad de oftast kommer att vara, men då och då färgschemat kommer att vara annorlunda
2

TRAILER FEED (blå kabel) är den tråd som tillåter ström för regulatorn till 6. - sätt eller 7-vägs trailer anslutningen på baksidan av fordonet. Om du har tur (och har fabriken bogsera paketet redan är installerat) du kanske redan har denna tråd som löper från under instrumentbrädan till den bakre delen av fordonet. Om inte, måste tråden som ska löpa under fordonet och genom brandväggen (till Brake Control monteringsplats.) Om det inte redan befintliga hål för sådana trådar, då ett hål måste borras. Använd en borrmaskin och stål borrkronor. Innan borrning, se till att du vet var den biten kommer att hamna när det är genom brandväggen. Jag brukar göra en liten pilot hålet och sedan öka lite storlek tills hålet är stort nog för tråden. En klev bit skulle vara bra att använda. Skydda de borrade hålkanterna från rost med färg eller ett liknande material. Installera en gummigenomföring i hålet för att skydda tråden från chaffing (mycket viktigt!) Caulk gapet mellan den inre diametern hos gummigenomföringen och strömkabeln om nödvändigt för att hindra vatten från att rinna ner tråden.
Sida 3

JORDLEDNING (vit tråd) Denna tråd ansluter från bromsen regulatorn till någon tillförlitlig marken plats.
4

BROMSKONTAKT (röd) Detta brukar finnas nära toppen av bromspedalen. Det finns trådar som sträcker sig från växeln och använda en krets testare, kan du hitta den tråd som har makt när bromspedalen trycks ner. Du kan hitta en anständig kretsprovare på Amazon.com för runt $ 20, eller bara leta efter vad du vill. Tryck vajern med en scotch lås (eller Scotchlok.) Du kan hitta exakt det som du behöver och information om hur man använder det på din lokala järnaffär. Det är ganska enkelt att använda.
5

batteriladdning (svart) Denna anslutning supllies strömmen till bromsen styrenheten. Din fabriken bogsera paket (om du har någon) kanske redan har denna tråd som löper från under instrumentbrädan till batteriet med någon typ av krets skydd. Om inte, måste en tråd köras genom brandväggen och ansluts direkt till batteriet med en kretsbrytare. I steg 2 finns instruktioner för borrning genom brandväggen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117474.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.