Beskriver anslutning av elektrisk broms på en Camper

Släpvagnsbromsar krävs i många stater, så innan du beger dig på en resa med en husbil, bör du kontrollera lagstiftningen i vardera staten du ska passerar igenom. Det är en bra idé att lägga till eller reparera elektriska bromsar på din husbil, även om du tycker att bromsarna inte behövs. Det är inte svårt att göra, och de minskade bromssträckor och ökad livslängd på dina bogsera fordonsbromsarna kommer att göra din investering i tid och pengar värt. Saker du behöver
stoppklossar
10-gauge fordonsindustrin tråd
Solderless kontakter
Crimpverktyg
Elektrisk
tejp
Visa fler instruktioner
1 < p> Kontrollera att din bogsera fordon har en elektrisk broms controller installerad. Om den inte gör det, måste man läggas till din elektriska släpvagnsbromsning att arbeta.
2

Undersök ledningar på vagnens elektriska kontakten. En släpvagn med elektriska bromsar kommer att ha en kontakt med minst fem trådar bifogade. Den blå kabeln är för släpvagn. Denna kontakt måste matcha dragfordonet kontakten, vilket också skall vara utrustad med en blå bromsvajern för broms controller. Addera 3

titt bakom släpvagnens hjul och notera de två kablarna som sträcker sig från broms stödplatta. Använda lödfritt kontakter och självgängande skruvar, anslut en kabel från varje broms till släpet ram.
4

Gå den andra tråden från varje broms till den blå kabeln från släpet kontakten med lödfritt kontakter. Använd 10-gauge tråd för att förlänga den blå kabeln, som behövs, för att nå båda sidorna av trailern. Linda alla kontakter med eltejp för att förebygga korrosion i anslutningarna.
5

Testa driften av den elektriska bromsen genom att tillfälligt ansluta ett batteri till släpet och levererar 12 volt till den blå tråden i trailern plugg. Anslut batteriets negativa pol till släpet ram. Trailern bromsen ska vara fast tillämpas när den blå tråden matas med 12 volt. Alternativt kan du testa bromsarna genom att koppla en släpvagn till dragfordonet och tillämpa fordonets bromsar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117595.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.