Hur att justera bromsarna på Camper Trailers

De flesta camping vagnar utnyttjar trumbromsar som är elektriskt aktiveras av en styrenhet i dragfordonet. När bromspedalen i dragfordonet är deprimerad, tillämpar bromsstyrningen släpets bromsar automatiskt. För att bromsarna ska fungera med maximal effektivitet, är det absolut nödvändigt att bromsarna justeras ordentligt. Släpvagnsbromsar att greppa, orsakar däcken slira, eller inte fungerar alls kan vara resultatet av dålig anpassning. Saker du behöver Sida 2 stoppklossar
Hydraulisk eller sax domkraft
Spårskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Arbetet på ett hjul i taget . Blockera däcken på motsatt sida av trailern kommer du att arbeta på först.
2

Placera en hydraulisk eller sax domkraft under bakaxeln inom åtta inches av bromsen stödplatta av hjulet du vill att höja först. Höj domkraften tills däcket är ungefär en tum från marken.
3

Lokalisera plug gummi tillgång på bromsen fästplattan och bänd ut den med en skruvmejsel. Placera kontakten åt sidan.
4

in en platt skruvmejsel i tillgång hålet där gummiproppen avlägsnades tills den kommer i kontakt med bromsjusteringen malteserhjulet. Snurra däcket med ena handen i en riktning framåt under rotation malteserhjulet med skruvmejsel med den andra handen i en medurs riktning, bara tills bromstrycket känns på däcket.
5

Fortsätt snurra på däcket i en riktning framåt medan du roterar hjulet stjärnan justeringen i moturs riktning, ett klick i taget, med spårskruvmejsel tills däcket förvandlas med viss ansträngning.
6

Ta bort skruvmejseln från tillgången hålet och skjut gummiproppen på plats tills den sitter ordentligt. Sänk hydrauliska domkraft tills däcket är på marken.
7

Upprepa hela proceduren för alla återstående släpvagnens hjul.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118320.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.