1955 Evinrude 25 hk Specifikationer

Ole Evinrude byggde sin första kommersiella utombordare 1909. Av 1955 Ole son, Ralph Evinrude, var ansvarig för det blomstrande företaget, tillverkar utombordsmotorer med den patenterade "Aquasonic" tysta enhet som hade utvecklats från föregående år. Den enda 25-hästkrafter motor släpptes av företaget 1955 var det Big Twin Aquasonic, vars uteffekt dvärgväxta den för 3 HP Lightwin, 7,5 HP Fleetwin Aquasonic och 15 HP Fastwin Aquasonic motorer som också var i produktionen det året. Motorspecifikationer

1955 Evinrude Big Twin Aquasonic var en två-cylindrig motor med en slagvolym på 35,7 cubic inches. De två cylindrarna hade vardera en borrning i 2,88 inches och en kolv stroke av 2,25 inches. Bränslet levererades till motorn genom en flottör-feed fordons-typ förgasare med ett vridreglage och en halvautomatisk choke. En Centri-Matic kylare hålls motorn vid en jämn temperatur, och motorn var monterad på båten med varumärket Aquasonic monteringssystemet.
Propeller och prestanda Specs

Den Aquasonic propeller hade tre knivar och var 10.38 inches i diameter, med en stigning på 12,5 inches. Standarden axeln kan förlängas med upp till fem inches som tillval. Propellern var skyddad av en gummibeläggning på enheten och skedda av båten. Den kölskenan är den bakre utskjutande delen av båten, nära där propellrar axeln är belägen. 1955 Aquasonic hade en hög hastighet aktionsradie på mellan 4.000 och 5.000 rpm, vilket ger en topphastighet på över 30 km /h, dubbelt så mycket som sina mindre kusiner, den Fleetwin och Fastwin Aquasonics. The Big Twin bränsletank höll 6 liter, vilket ger en full fart gångtid på upp till två timmar.
Electric Starta Big Twin Aquasonic

The Big Twin Aquasonic kom också i en "Electric Start" version. Specifikationerna för denna version var i grunden densamma som dess upprivningssnöre-start bror, förutom att den elektroniska startmekanismen ökade aggregatets vikt från 111 pounds i vanliga versionen till 126 pounds. Detta innebar att den inramade export produktens vikt ökade från 228 pounds till 240 pounds. Alternativet med en "Electric Starta" version erbjöds endast till köpare av den 25 hk Big Twin Aquasonic modell, och inte till konsumenter på den lägre-drivna Lightwin, Fleetwin Aquasonic och Fastwin Aquasonic. Förgasaren priming-systemet var i princip samma som i den vanliga versionen av Big Twin Aquasonic, förutom att det används en elektrisk puls för att starta motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118097.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.