Hur man byter olja i en Yamaha Phazer

Yamaha Phazer är en skoter konstruerad för lång räckvidd, rekreationsändamål. Det finns olika typer av Yamaha Phazer modeller beroende på vilken typ av skoter du gör, inklusive turridning och berg Phazers prestanda. Byta olja på din Yamaha Phazer hjälper till att hålla motorn igång smidigt och ger dig möjlighet att få fortsatt resultat från fordonet. Byta olja i en Yamaha Phazer är en enkel process som inte tar mer än en timme att slutföra. Saker du behöver Sida 2 oljetråg
Wrench
1,5 liter OW-30 motorolja
Phillips skruvmejsel
Duk
Visa fler instruktioner

1

Sätt Yamaha Phazer på en plan yta och dra åt parkerings-paus. Starta motorn och varmkör den i 10 till 20 minuter. Stäng av motorn.
2

Ta bort luckan på höger sida, höger nedre locket och undersidan. Använd en Phillips skruvmejsel för att skruva loss skruvarna. Addera 3

Sätt ett oljetråg under oljetanken. Koppla bort oljan kopplet mätare, och ta bort oljan locket.
4

Skruva avloppet bulten från oljetanken med en skiftnyckel. Låt oljan rinna ut olja tråget.
5

Annorlunda spilloljekärl under motorn. Skruva loss motorn avloppet bulten med en skiftnyckel och låt rinna motorolja i olja tråget.
6

Sätt drain bultar till motorn och oljetanken igen. Dra dem med skiftnyckel.
7

Häll en 1,5-liters flaska OW-30 motorolja i oljetanken. Sätt olja tillbaka locket på oljetanken.
8

Starta motorn på Yamaha Phazer och låt den gå i 10 minuter. Stäng av motorn. Ta ut oljestickan ur oljetanken och torka av den med en trasa. Sätt tillbaka den i oljetanken och dra ut den igen. Kontrollera om oljenivån är på "H"-märket på mätstickan. Lägg mer motorolja vid behov för att höja oljenivån.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118194.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.