Felsökning av Kawasaki 220 Bayou

Kawasaki först debuterade sin Bayou nytta quad 1985. Designad för robust hållbarhet, märke varade i 15 år och presenterade ett antal olika trim varje år. The Bayou 220 släpptes första gången 1989 och varade fram till 2000. Precis som alla fordon, och särskilt efter år av ridning, kunde Bayou 220 upplever problem i rinnande eller starta. Kawasaki erbjöd ett antal felsökningsalternativ i Bayou 220 instruktionsboken, anlagd enligt den speciella problem som upplevs. Saker du behöver
Bensin (blyfri) katalog tändstiftsnyckel
NGK D8EA tändstift
Compression mätare
12 volt, 12 ampere-timmars batteri
SAE 10W30, 10W40, 10W50 , 20W40 eller 20W50 motorolja
Visa fler instruktioner
Startmotor roterar inte
1

Kontrollera att stoppa motorn slås till "på", eller Bayou starter kommer inte att fungera.
2

Inspektera säkringen på startreläet, nås under Bayou säte. Om glödtråden ser ut på plats, kan det ha blåst. Ersätt den med en 20A säkring.
3

Inspektera batteriets anslutningar. Dra om de är lösa eller annars inte gör kontakt.
4

ladda batteriet till 12 volt genom att ta bort batteriet från Bayou och ansluta till en separat plug-in batteriladdare, som rekommenderas i ägarens manuell.
5

Byt ut batteriet om det är skadat.
6

Prova startmotorn igen. Om det fortfarande inte fungerar, ta den till en Kawasaki återförsäljare för reparation.
Motorn inte startar
7

Kontrollera att det finns bränsle i bensintanken . Om inte, fyll på med blyfri bensin.
8

Se till att bränslet kranen vrids till "på." Detta är en strömbrytare som sitter bredvid avtappningsskruven och dräneringsslangen i Bayou bränslesystem.
9

Inspektera bensinen i tanken. Om det verkar vattnig eller klibbig, töm bränsletanken genom att ta bort en av bränsleledningarna. Lossa klämman på den sida av slangen som ansluter till bränsletanken och tillåta bränsle att rinna ned i en separat behållare. Återanslut bränsleledningen och fyll på med ny bensin. Om du inte känner dig bekväm utför denna reparation, ta Bayou till butiken för att få bränslet dräneras.
10

bort locken tändstift och tändstift på varje cylinder med en tändstiftsnyckel. Om de verkar mörkbrun eller svart, ren med en vatten och bakpulver lösning. Sätt tillbaka tändstiften.
11

Ersätt med en NGK D8EA tändstift om originalet är skadat.
12

Starta motorn. Ta den till en Yamaha återförsäljare för inspektion om det fortfarande inte starta.
Motorn stannar
13

Se till att bensintanken är ren och att det finns adekvata nivåer av bränsle.
14

Låt kvävs under korta perioder när du använder Kawasaki Bayou.
15

Kontrollera luftrenaren, placerad under Bayou säte. Lossa klämman skruven, ta bort montering, och dra luftrenaren ur sitt hölje. Titta inuti. Om smuts finns, rent ordentligt med en fuktig trasa och installera.
16

Kontrollera att Bayou inte är överbelastad med mer än 800 pounds av vikt, eftersom detta kan leda till ATV till stall och motorn överhettas. genom att öppna huven, ta bort oljestickan, torka med en trasa, återinförde, och ta bort en gång mer
17

Kontrollera motoroljan. Om motorolja är lägre än den lägsta fästingen, fyll på med SAE 10W30, 10W40, 10W50, 20W40 eller 20W50 viskositet olja så att motorns oljenivå är mellan de båda fästingar.
18

Ta bort tändstiftet och ersätta med en NGK D8EA om det ser skadat.
19

Starta motorn. Ta Bayou 220 till butiken om motorn fortfarande stannar.
Motorn inte har makt
20

Kontrollera komprimering nivåer genom att driva startmotorn och använder en komprimering mäta för den inre cylindern. Om komprimering är betydligt mindre än 140 pounds för varje cylinder, föra Bayou 220 in för reparation.
21

bort och inspektera tändstiftet. Om den är skadad, ersätt med ett NGK D8EA plugg.
22

Se till att SAE 10W30, 10W40, 10W50, 20W40 eller 20W50 motorolja har använts. Om inte, töm oljetanken och fyll på med rätt olja.
23

Kontrollera choken. Stänga av den om den har kvar den.
24

Starta motorn. Ta bilen för reparation, om motorn fortfarande inte har makt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118321.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.