Hur Wire en 50-Amp RV Kärl

Kabeldragning en 50-amp uttag i ditt hem eller butik kan du utnyttja din RV medan du har den parkerad. Du kommer att kunna hålla batterierna laddade, använd din RV som en luftkonditionerad gäststuga på sommaren och hålla det varmt på vintern för att undvika frostskador. Allt du behöver är ett par delar, några handverktyg och ett par timmar. Den NEMA 14-50R kärl, för en 50-amp RV plugg, har fyra terminaler i ett rutmönster. Den övre terminalen är marken, är den gjord för att passa en rund plugg stift. Den vänstra och högra slots är de heta terminaler, de är gjorda för att passa vertikala platt kontakt stift. Den nedre terminalen är också en vertikal slits gjord för att passa en platt plugg stift, är den ansluten till den gemensamma wire.If du mäta spänningen mellan vänster eller höger terminalen och den gemensamma terminalen, kommer du att få 120 volt. Om du mäter spänningen mellan vänster och höger terminaler kommer du att få 240 volt. Saker du behöver
Dubbel 50-amp brytare
MC 6/3 kopparkabel med marken
metallöverdragen screw-in kontaktdon
MC kabelklämmor
NEMA 14-50R behållaren
Utomhus mottagarlådan
Wire strippor
avbitare
One-tums borr
Electric drill
Pan huvud Phillips skruvar
Hack såg
Visa fler instruktioner

1

Dra ledningen. Kör MC 6/3 kopparkabel från ditt hus strömbrytardosan till där du vill installera 50-amp uttag som du kommer att ansluta din RV in. Se till att du kan borra ett hål genom väggen på den här platsen.
2

Använd en skruvmejsel, skruvar och MC kabelklämmor för att säkra MC 6/3 kabel från väggen i ditt garage eller källare. Låt kabeln 14 inches längre än avståndet till brytaren rutan.
3

Använd borrmaskin och en-tums borr för att skapa hålet där 50-amp uttag är att installeras.
4

Dra MC kabeln ut genom hålet i väggen.
5

Skär metallinklädningen av kabeln med bågfil 6 inches längre än behövs för att nå hålet i väggen. Klipp trådarna med avbitartång.
6

Rulla ut metall med plätering från änden av kabeln till hålet i väggen. Skär av metall med plätering med bågfil och bifoga en skruv-in anslutning.
7

Strip ½ tum av isoleringen från änden av varje av de fyra trådarna med hjälp av kabelskalare.

8

Kör trådarna genom den utomhus mottagarlådan, skruva fast i kontakten mutter till boxen och montera lådan till huset väggen med skruvar.
9

Anslut den gröna kabeln mot marken kärlet skruven. Marken är det runda hålet på toppen av kärlet.
10

Anslut den vita kabeln till den gemensamma behållaren skruven. Den vita terminalen den nedre kortplatsen på behållaren.
11

Anslut den röda kabeln till den högra hållaren kärlet skruv. (De röda och svarta kablarna, vänster och höger spår, är utbytbara --- det spelar ingen roll om du byter dem.)
12

Anslut den svarta kabeln till den vänstra platsen kärlet skruv.

13

Montera NEMA 14-50R behållaren i utomhus mottagarlådan och säkra med skruvar. Montera behållaren med marken hålet ovanpå
14

Stäng av huset viktigaste brytarna och ta bort kretsen locket breaker rutan
15

Installera dubbel 50.. - amp brytare i huset strömbrytarpanelen rutan.
16

bort en knock-off från huset brytare panel.
17

Varva ner tillräckligt med metall med plätering av kabeln så ledningarna når brytare och platser buss. Skär av metallinklädningen med bågfil. Trä kablarna genom knock-off hål och fäster MC kabel skruvad i kontakten till brytaren rutan. Strip ½ tum av isoleringen från änden av varje av trådarna.
18

Anslut jordledningen till marken bussen av brytaren rutan.
19

Anslut den vita kabeln till neutral bussen i huset strömbrytarpanelen.
20

Anslut den röda kabeln till en av brytarna i dubbel 50-amp brytare och den svarta kabeln till den andra kretsen brytare, det spelar ingen roll vilken tråd går till vilken brytare. Byt krets täcker breaker rutan.
21

Slå på huset huvudströmbrytaren. Slå på dubbel 50-amp brytare för nya kärl och plugin i din RV.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117748.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.